Navigacija
Portal TFL

STA novice / VZMD s kolektivno tožbo tudi zoper A1 Slovenija

ponedeljek, 23.1.2023

Ljubljana, 23. januarja (STA) - Skladno z napovedmi je Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) zaradi domnevnega oškodovanja naročnikov v ocenjeni vrednosti 52,3 milijona evrov vložil kolektivno tožbo zoper operaterja A1 Slovenije. VZMD je kolektivno tožbo že konec decembra vložil zoper Telekom Slovenija, napovedal pa jo je tudi za druge operaterje.

Kot so danes sporočili iz VZMD, so kolektivno tožbo vložili prejšnji teden na Okrožnem sodišču v Ljubljani. "Po konservativnih ocenah strokovnih sodelavcev VZMD je bilo v zadnjih petih letih zaradi enostranskega dvigovanja cen naročniških paketov, brez vnaprej predvidenih razlogov in metode zvišanja cene oškodovanih najmanj 447.000 naročnikov A1," so navedli v združenju, ki napoveduje, da bosta v prihodnjih dneh vloženi še tožbi zoper operaterja Telemach in T-2.

VZMD je zaradi domnevnega oškodovanja okoli 1,5 milijona naročnikov že v začetku lanskega oktobra na telekomunikacijske operaterje naslovilo izvensodne pozive k odpravi prakse enostranskega zviševanja cen in povračilu 200 milijonov evrov domnevno preplačanih računov. Že takrat so napovedali odškodninske tožbe, če rešitve ne bi mogli doseči po mirni poti.

Operaterji so vse očitke VZMD navedli kot neutemeljene, združenje pa je zato konec lanskega leta vložilo prvo kolektivno tožbo, zoper Telekom Slovenije, in napovedalo tožbe še zoper ostale operaterje.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window