Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada pooblastila ministre za podpis aneksov h kolektivnima pogodbama za raziskovalno dejavnost in dejavnost vzgoje in izobraževanja

ponedeljek, 23.1.2023

Ljubljana, 23. januarja (STA) - Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila z besedilom aneksov h kolektivnima pogodbama za dejavnost vzgoje in izobraževanja ter za raziskovalno dejavnost. Za podpis aneksov je pooblastila pristojne ministre, so danes sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Za podpis aneksov je vlada pooblastila ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik, ministra za finance Klemna Boštjančiča in ministra za izobraževanje, znanost in šport, ki opravlja tekoče posle, Igorja Papiča.

Vlada je ob upoštevanju dogovora, podpisanega 9. januarja, sprejela izhodišča za pogajanja za sklenitev aneksov k obema kolektivnima pogodbama. Na podlagi sprejetih izhodišč sta pripravljena aneksa h kolektivni pogodbi za dejavnost vzgoje in izobraževanja in kolektivni pogodbi za raziskovalno dejavnost.

S podpisom aneksov se glede na dosedanje stanje zaposlenim na delovnem mestu vzgojitelj predšolskih otrok - pomočnik vzgojitelja, izboljša plača s povišanjem uvrstitve delovnega mesta za štiri plačne razrede, hkrati pa je opredeljena tudi uvrstitev delovnega mesta strokovnih delavcev z nazivom višji svetnik ter delovnega mesta asistent.

Hkrati se realizira tudi zaveza iz obdobja preteklih let za višjo uvrstitev delovnega mesta asistent VII/2 in delovnega mesta mladi raziskovalec VII/2.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window