Navigacija
Portal TFL

STA novice / Bruselj odobril 100 milijonov evrov vredno shemo pomoči za podporo podjetjem

torek, 7.2.2023

Bruselj, 07. februarja (STA) - Evropska komisija je odobrila 100 milijonov evrov vredno slovensko shemo državne pomoči za podporo podjetjem, ki so jih prizadele posledice ruske agresije na Ukrajino. Pomoč bo v obliki omejenih zneskov krila del plač, ki jih upravičenci izplačujejo zaposlenim, ki delajo s skrajšanim delovnim časom ali morajo v celoti skrajšati svoj delovni čas.

Komisija je ugotovila, da je shema v skladu s pogoji, določenimi v začasnem okviru za ukrepe državne pomoči, ter ukrep odobrila v skladu s pravili EU o državni pomoči, so danes sporočili iz Bruslja in dodali, da je namen sheme ohraniti stopnjo zaposlenosti in preprečiti odpuščanja.

Sredstva bodo namenjena vsem podjetjem iz vsem panog, z izjemo finančne in zavarovalniške, prav tako ne bodo na voljo za promocijo kmetijskih proizvodov. Za koriščenje sredstev bodo morala podjetja dokazati, da so se njihovi stroški za energijo povečali vsaj za 1,5-krat v primerjavi z referenčno ceno v letu 2021.

Pomoč za aktivne upravičence iz primarne proizvodnje kmetijskih izdelkov ne bo smela preseči 250.000 evrov, iz sektorjev ribištva in kmetijstva pa ne več kot 300.000 evrov na upravičenca, medtem ko bo pomoč za ostale sektorje znašala največ dva milijona evrov na upravičenca. Pomoč bo na voljo do 31. decembra letos.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window