Navigacija
Portal TFL

STA novice / Nadzorniki SDH potrdili poslovno-finančni načrt SDH za letos

četrtek, 16.3.2023

Ljubljana, 16. marca (STA) - Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je na torkovi seji potrdil poslovno-finančni načrt družbe za letos. Načrtovani prihodki iz dividend, nepremičnin in terjatev so zaradi negotovih gospodarskih razmer nižji, kot so bili doseženi lani. Načrtovani dobiček družbe za letos tako znaša 54,22 milijona evrov.

Načrt predvideva realizacijo vseh ključnih upravljavskih aktivnosti, načrtovanih v letnem načrtu upravljanja SDH. Poleg upravljanja kapitalskih naložb in nalog, povezanih z denacionalizacijo, vključuje tudi upravljanje terjatev in stvarnega premoženja, ki so bili na SDH preneseni s pripojitvijo Družbe za upravljanje terjatev bank konec lanskega leta, je razvidno iz objave na spletni strani SDH.

Nadzorni svet je obravnaval poročilo o izvajanju dejavnosti pooblaščenca za skladnost poslovanja in integriteto v obdobju med 1. oktobrom in 31. decembrom 2022 ter poročilo o izvrševanju nalog iz letnega načrta dela za lani. Seznanil se je z lanskoletnim poročilom o delu notranje revizije in podal soglasje k letošnjem načrtu dela. Potrdil je še osnutek meril za merjenje uspešnosti poslovanja SDH za letos.

Nadzorni svet je za namestnika predsednice nadzornega sveta SDH Karmen Dietner imenoval Franja Bobinca. Imenoval je še predsednike ter člane komisij nadzornega sveta SDH in popolnil njihovo sestavo. Za članico revizijske komisije je imenoval Suzano Bolčič Agostini, za predsednika in člana komisije za tveganja Mira Medveška in Bobinca, za predsednika nominacijske komisije pa Bobinca.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window