Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada za mesto v evropskem odboru za socialne zadeve predlaga Grego Strbana

četrtek, 21.9.2023

Ljubljana, 21. septembra (STA) - Vlada je na današnji seji izrazila podporo kandidaturi Grege Strbana za članstvo v Evropskem odboru za socialne pravice pri Svetu Evrope (EOSP), so sporočili z vlade. Ob tem je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pooblastila, da kandidaturo preko ministrstva za zunanje in evropske zavede (MZEZ) posreduje Svetu Evrope.

EOSP je nadzorni organ, katerega glavna naloga je spremljanje izvajanja Evropske socialne listine (ESL) v državah pogodbenicah.

Sestavljajo ga neodvisni strokovnjaki iz držav pogodbenic, ki jih izvoli odbor ministrov Sveta Evrope na predlog države pogodbenice za obdobje šestih let z možnostjo ponovne izvolitve. Ker se je v skupini 1, v katero je uvrščena tudi Slovenija, sprostil sedež, Slovenija pa trenutno v EOSP nima svojega predstavnika, je vlada za to mesto predlagala Strbana. Volitve bodo pri Svetu Evrope izvedli letos jeseni.

Strban je redni profesor, predstojnik katedre za delovno in socialno pravo in nekdanji dekan pravne fakultete v Ljubljani. Je tudi znanstveni svetnik na katedri za javno pravo pravne fakultete v Johannesburgu.

Po mnenju ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je kandidat z bogatimi mednarodnimi izkušnjami in ustreznimi znanji na področju delovnega in socialnega prava, s katerimi bo lahko prispeval tako h kakovostnejšemu delu EOSP kot ugledu Slovenije v mednarodnem okolju, so še sporočili z vlade.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window