Portal TFL

STA novice / OKS v postopke zaradi zaradi slogana "kdor ne skače, ni Sloven'c"

ponedeljek, 27.5.2024

Ljubljana, 27. maja (STA) - Generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Tomaž Jontes je ob koncu seje izvršnega odbora OKS pojasnil, da so sprožili postopke zaradi slogana "kdor ne skače, ni Sloven'c", ki ga je registriralo podjetje Hofer.

"OKS je že pred časom poslal protest Hoferju zaradi zlorabe ljudskega slogana v njegove komercialne namene ter zahteval, da naj konča ta dejanja. Pravno formalno je sicer postopek potekal v skladu s pravili," je uvodoma dejal Jontes.

"A smo bili tudi sami negativno presenečeni nad dejanjem tujega trgovca, ki je že pred leti registriral ponarodeli ljudski slogan. Smo v zadnji fazi za pripravo vložitve zahtevka za ugotovitev ničnosti sklepa na uradu za intelektualno lastnino. Dali bomo tudi prijavo na častno razsodišče oglaševalske zbornice," je ukrepe OKS napovedal Jontes.

Povedal je, da bodo v primeru uporabe celostne grafične podobe OKS podali tudi prijavo inšpekcijskim službam. "Nesprejemljivo je, da katerikoli trgovec uporablja ponarodeli slogan v komercialne namene, za povrh pa ne podpira športa v Sloveniji. Proti temu se bomo borili z vsemi sredstvi," je dodal Jontes.

Hofer je po njegovih besedah že leta 2019 na uradu za intelektualno lastnino začel in nato izpeljal celoten postopek, ki je dobil zeleno luč omenjenega urada. Ta je sicer pod ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport. Njegov minister Matjaž Han je sicer v javnih izjavah podprl stališča športa in OKS v tem primeru.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window