Navigacija
Portal TFL

STA novice / Odbor za zdravstvo o predlogu novele določenih zakonov s področja zdravstvene dejavnosti na naslednji seji

četrtek, 10.11.2016

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Odbor za zdravstvo je sklenil, da bo predlog novele določenih zakonov s področja zdravstvene dejavnosti, ki je bila na dnevnem redu današnje seje, obravnaval na prihodnji seji. Za slednje se je odločil, ker je zakonodajno-pravna služba DZ na novelo podala številne pripombe, za katere pa ni mogoče v tako kratkem času pripraviti ustreznih dopolnil.

Predsednik odbora Tomaž Gantar (DeSUS) je zato že na začetku današnje seje predlagal, da odbor novelo obravnava na prihodnji seji, do katere bo dovolj časa za pripravo dopolnil, s čimer so se člani odbora strinjali.

Z novelo, ki naj bi jo DZ obravnaval po nujnem postopku, želi vlada v slovenski pravni red vnesti direktivo Evropskega parlamenta in Sveta o priznavanju poklicnih kvalifikacij in uredbo EU o upravnem sodelovanju preko informacijskega sistema za notranji trg. Novela prenaša tiste dele direktive in uredbe, ki določajo minimalne pogoje usposobljenosti (denimo čas trajanja izobraževanja) za poklice diplomirana medicinska sestra, diplomirana babica, magister farmacije, zdravnik in doktor dentalne medicine.

Prav tako novela določa stopnjo znanja slovenščine za tuje zdravstvene delavce, ki opravljajo delo v Sloveniji, in podrobneje ureja občasno oziroma začasno opravljanje zdravstvenih storitev.

Pri tem predlog novelira zakon o zdravstveni dejavnosti in zakon o zdravniški službi.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window