Navigacija
Portal TFL

STA novice / ZL za določitev najvišje možne cene goriv

torek, 15.11.2016

Ljubljana, 15. novembra (STA) - Poslanska skupina ZL je danes vložila predlog zakona, s katerim za vse naftne derivate določa najvišjo možno ceno. Z njim želi vzpostavili enak sistem, kot je veljal pred začetkom deregulacije, ko je vlada določala najvišje možne cene naftnih derivatov, ki pa v praksi niso bile nižje, čeprav so naftni trgovci to možnost imeli.

Vlada se je aprila odločila, da bo nehala oblikovati cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja, minuli teden pa je liberalizirala še cene 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah.

V ZL so temu procesu vseskozi nasprotovali. "Deregulacija cen osnovnih energentov bo škodljiva tako za potrošnike in gospodarstvo kot za javne finance. Za potrošnike in gospodarstvo prinaša višje cene goriv in stroške, za proračun pa večmilijonsko luknjo," so opozarjali.

Kot je spomnil Miha Kordiš, je gospodarski minister Zdravko Počivalšek ob nastopu mandata prisegel, da bo deloval za blaginjo prebivalcev: "A s svojimi neoliberalnimi ukrepi deluje le za blaginjo naftnih trgovcev. Morda je parlament pametnejši in bo naš zakon za omejevanje marž podprl."

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window