Navigacija
Portal TFL

EcoLex Life - Lahko povzročim okoljsko škodo? Preverite tveganja! Osrednja tema: ODPADKI

 • ECOLEX LIFE DELAVNICA

  Lahko povzročim okoljsko škodo? Preverite tveganja!
  Osrednja tema: ODPADKI

 • KOTIZACIJA

  BREZPLAČNO, potrebna je prijava na delavnico!

 • DATUM

  ponedeljek, 13. 5. 2019, od 9.30 do 13.00

 • LOKACIJA

  Hiša Evropske unije, Dunajska 20, Ljubljana

 • Prijava na brezplačno delavnico

Lahko povzročim okoljsko škodo? Preverite tveganja!
Osrednja tema: ODPADKI

S posebno gostujočo strokovnjakinjo za odpadke MARJANCO ZORNIK

Tema letošnjega evropskega Zelenega tedna, ki bo potekal od 13. do 17. maja, je »okoljska implementacija«. Okoljska zakonodaja ima velik vpliv na naše življenje. Izboljšuje kakovost vode in zraka, varuje naravo in spodbuja recikliranje in ravnanje z odpadki. Da bi resnično imeli bistven vpliv na pozitivne spremembe, je treba te zakone EU ustrezno izvajati. Zato bo letošnji Zeleni teden (Green week) ta proces okoljskega izvajanja postavil v ospredje.

Direktiva o okoljski odgovornosti in slovenski Zakon o varstvu okolja jasno določata, da je povzročitelj okoljske škode ali nevarnosti povzročitve okoljske škode odgovoren tudi za njeno preprečevanje in sanacijo, po načelu »povzročitelj plača«. Okoljski incident tako lahko podjetja vodi tudi v stečaj.

Kakšna so možna okoljska tveganja mojega poslovanja? Lahko kaj izboljšamo?

S pomočjo orodja za oceno tveganj bomo na brezplačni praktični delavnici pregledali različne vplive, ki jih ima podjetje na segmente okolja – voda, tla, zrak, narava. Udeleženci se bodo seznanili z zahtevano okoljsko zakonodajo in dobili praktične nasvete, kako zmanjšati tveganje za nastanek okoljske škode.

Tokratna delavnica bo vsesplošno predstavila tematiko okoljskega tveganja podjetja, tekom delavnice pa se nam bo pridružila posebna gostujoča strokovnjakinja Marjanca Zornik, ki bo tematiko okoljskega tveganja razložila še z vidika odpadkov.

PET KORISTI ZA UDELEŽENCE

 • Spoznali boste možna tveganja podjetja za okolje
 • Razumeli boste, katera okoljska zakonodaja vas zavezuje
 • Pridobili boste praktične nasvete s strani okoljskih strokovnjakov
 • Zagotovili vam bomo brezplačni dostop do okoljske zakonodaje na portalu ecolex.si
 • Omogočili vam bomo tedensko obveščanje o spremembah okoljske zakonodaje

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?

 • Podjetjem, podjetnikom in obrtnikom
 • IED zavezancem
 • Seveso obratom
 • Zavarovalnicam
 • Panožnim in podjetniškim združenjem

OKVIRNI PROGRAM

9.30 – 9.45
Registracija
9.45 – 10.00
Lea Tomažič
Na splošno o okoljski odgovornosti:
 • zakaj je dobro preveriti okoljsko tveganje?
10.00 – 11.30
Marjanca Zornik
Pregled tveganj:
 • odpadki
11.30 – 12.00
Pogostitev
12.00 – 12.45
Margita Žaberl
Pregled tveganj s področij:
 • vode
 • tal
 • narave
 • zraka
12.45 – 13.00
Razprava, vprašanja, anketa

KDO BO Z VAMI

Lea Tomažič Lea Tomažič je diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in začela poklicno kariero kot sodniška pripravnica na Višjem sodišču v Ljubljani. Po opravljenem pravosodnem izpitu je delala kot odvetniška kandidatka za ugledno slovensko odvetniško pisarno. V začetku leta 2016 se je preselila na Novo Zelandijo in pridobila dodatne izkušnje z delom v vodilni avstralazijski odvetniški pisarni. Ekipi EcoLex Life se je pridružila julija 2018 kot Vsebinski vodja, kjer se osredotoča na izboljšanje izvajanja Direktive o okoljski odgovornosti v Sloveniji.Marjanca Zornik je direktorica družbe Formica d.o.o. in ima pridobljen status okoljske izvedenke. Dodatno se je okoljsko usposabljala na Ökoprofit Akademie (Gradec, Avstrija), kjer si je pridobila naziv Ökoprofit Beraterin. Ima dolgoletne izkušnje z okoljsko zakonodajo – med drugim je bila inšpektorica za okolje s statusom svetovalke glavnega republiškega inšpektorja pri Ministrstvu za okolje in prostor.

Margita Žaberl Margita Žaberl, univ. dipl. biol., je diplomirala leta 2000 na Biotehniški fakulteti na Oddelku za biologijo. Od takrat naprej se profesionalno ukvarja s področjem varstva okolja, konkretneje s presojami vplivov na okolje in pripravo dokumentacije za različne tipe okoljevarstvenih soglasij/dovoljenj. Kot vodja projekta priprave okoljskega dela dokumentacije sodeluje pri številnih zahtevnih projektih tako za objekte državnega pomena kot tudi druge okoljsko zahtevne posege.
Prijava na brezplačno delavnico
LIFE

Obveščamo vas, da gre za javni dogodek, kateri se bo lahko snemal in fotografiral ter da se posnetki dogodka in fotografije posnete na dogodku, lahko uporabijo za javno objavo na spletnih straneh ter socialnih omrežjih družbe Tax-Fin-Lex d.o.o. ter projekta EcoLex Life, pri čemer se bodo osebni podatki varovali v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta.

Brezplačna delavnica poteka v okviru projekta EcoLex Life, ki je omogočena s podporo programa LIFE, finančnega instrumenta Evropske unije. Projekt EcoLex Life sta v program LIFE, ki bo potekal 2,5 leti, skupaj prijavili podjetji Tax-Fin-Lex d.o.o., kot nosilec projekta in PristopMedia d.o.o., kot partner za komunikacijsko podporo, in zanj, med več kot 800 prijavljenimi projekti iz vseh držav članic EU, prejela sredstva za njegovo izvajanje v Sloveniji. Izvajanje projekta sofinancira tudi Ministrstvo za okolje in prostor.

TFL PristopMedia MOP
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window