Navigacija

Podjetje Tax-Fin-Lex predstavilo prvi davčno-finančno-pravni portal v Sloveniji

Ljubljana, 22. november 2005 – Na današnjem srečanju v Grand hotelu Union je bil strokovni javnosti predstavljen nov informacijski portal Tax-Fin-Lex. Portal na enem mestu združuje podatke z davčnega, finančnega in pravnega področja. Gre za prvi spletni informacijski sistem z ažurnimi podatki s področja davkov, računovodstva in financ, ki so povezani s pripadajočo zakonodajo. Zakonodaja se v času spreminja, kar je prikazano s pomočjo časovnice, ki razvršča zakone, glede na datum nastanka oziroma zadnje spremembe dokumenta.

Informacijski sistem Tax-Fin-Lex je zasnovan tako, da uporabniku omogoča dostop do besedil zakonov in podzakonskih predpisov, pojasnil državnih institucij, sodnih odločb, mnenj davčnih svetovalcev, obrazcev in vzorcev na področju Slovenske in Evropske zakonodaje. Namenjen je vsem, ki potrebujejo ažurne davčne, finančne in pravne informacije, zlasti pa računovodjem, finančnikom, davčnih svetovalcem, odvetnikom in ostalim pravnikom ter vodilnim na teh področjih. Fleksibilnost informacijskega sistema omogoča konstantno osveževanje podatkov v bazi in medsebojno povezanost med dokumenti v vseh treh podsistemih - (Tax, Fin in Lex) davčnem, finančnem in pravnem. Informacijski sistem Tax-Fin-Lex poleg tega odlikuje hitro dostopanje do informacij in iskanje po besedilu ali preko kazal, praktična in enostavna uporaba podatkovnih baz, ažurnost popravkov in sprememb, sprotno dodajanje novih dokumentov ter povezanost dokumenta s pravno podlago.

Zbirka več kot 10.000 aktualnih dokumentov je nastala s pomočjo lastnih strokovnjakov podjetja Tax-Fin-Lex in strokovnjakov z davčnega, finančnega in pravnega področja, med katerimi gre omeniti Dunjo Verbajs, Milico Gostiša, Ivana Simiča, Boštjana Petauerja ter Matejo Vrankar.

Današnje srečanje je bilo hkrati tudi priložnost, za predstavitev podjetja Tax-Fin-Lex d.o.o., katerega direktorica Zlata Tavčar obenem dodaja: »Veseli nas, da smo v tako kratkem času, slabem letu dni, vzpostavili vrhunsko zasnovan portal, ki je tudi v informacijsko-tehnološkem smislu najsodobnejša rešitev in plod izključno lastnega znanja in izkušenj, ki ju nameravamo prenesti tudi v tujino. Prepričana sem, da bo portal Tax-Fin-Lex z bogato, med seboj povezano in ažurno vsebino treh področij zagotovo v pomoč številnim uporabnikom. Naša naloga je, da portal nenehno nadgrajujemo. Želimo si, da bi se portal razvijal skupaj z našimi uporabniki in postal nepogrešljivo orodje njihovega vsakdanjega dela, ob enem pa nas zaposloval z vedno novimi izzivi.«

Galerija dogodka

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window