Portal TFL

12. dogodek Najuglednejši davčni, finančni in pravni strokovnjak za leto 2017

Najuglednejši za leto 2017 so postali ddr. Marian Wakounig, dr. Marjan Odar in ddr. Klemen Jaklič

Ljubljana, 28. novembra 2017

Že dvanajstič so bili izbrani najuglednejši strokovnjaki z davčnega, finančnega in pravnega področja. Uporabniki portala Tax-Fin-Lex so tokrat največ glasov namenili koroškemu rojaku, regionalnemu direktorju za davke in carine na avstrijskem finančnem ministrstvu ddr. Marianu Wakounigu, direktorju Inštituta za revizijo dr. Marjanu Odarju in ustavnemu sodniku ddr. Klemnu Jakliču.

»Ugled je vrlina, ki predstavlja vse tisto, kar lahko dosežemo le s strokovnim, poštenim in trdim delom. Vse našteto zagotovo velja za letošnje prejemnike priznanj, pri izboru katerih je sodelovalo več kot 40.000 registriranih uporabnikov našega portala,« je na slavnostni podelitvi priznanj v ljubljanskem Grand hotelu Union poudarila direktorica Tax-Fin-Lex ga. Zlata Tavčar.

Ddr. Marian Wakounig, ki so mu uporabniki portala namenili več kot 59 odstotkov glasov v kategoriji za najuglednejšega davčnega strokovnjaka in je priznanje prejel drugič, je poudaril: »Tudi avstrijski davčni sistem ni več tako urejen, kot je bil včasih. Novo vlado bo sestavljal mladi predsednik, najmlajši v zgodovini. S tem je viden trend nove generacije – novega, mladega vetra v politiki, kar se odraža tudi na davčnem področju. Zajel nas bo val sprememb, tudi davčnih; potrebno se je otresti birokracije, da bo mladina lahko gradila na zdravih temeljih, kjer delovna mesta ustvarjajo podjetniki, ne birokracija. V Sloveniji vidim predvsem možnost izboljšave v dvigu praga obdavčitve ter seveda v vpeljavi t. i. Fair Play odnosa na relaciji davčni organ – davčni zavezanec. Znanje za to v Sloveniji je; manjka le še politični okvir.«

Dr. Marjan Odar, ki so mu uporabniki portala namenili več kot 31 odstotkov, je priznanje za najuglednejšega finančnega strokovnjaka dobil že četrtič. Kot je dejal na okrogli mizi na vprašanje glede sanacije bank in vloge lastništva, lastniška struktura banke ne bi smela vplivati na nič. Nadalje je poudaril tudi, da ne moremo za vse kriviti državnih bank, saj da so bile reševane tudi popolnoma zasebne banke. V svoji stroki pogreša več strokovnosti, pričakuje pa velike spremembe na vseh področjih – tudi svojem – zaradi tehnološkega napredka.

Ddr. Klemen Jaklič je priznanje za najuglednejšega pravnika prejel že tretje leto zapored, letos so mu uporabniki portala namenili 57 odstotkov glasov. Tekom okrogle mize je večkrat poudaril, da je za stabilno gospodarstvo nujna predvidljivost pravnega sistema, ki pa je v Sloveniji ne vidi povsod in vedno; poudaril je več prednosti anglosaksonskega pravnega sistem ter strnil povezavo prava in gospodarstva v misel: »Nevidna roka trga – če prava ni, če ni predvidljivosti - to ne deluje.«

Program je z glasbenimi vložki zaokrožil mladi harmonikar Žiga Vehovec.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window