Portal TFL

13. dogodek Najuglednejši davčni, finančni in pravni strokovnjak za leto 2019

Podeljena priznanja najuglednejšim strokovnjakom za leto 2019

Ljubljana, 3. december 2019

Že štirinajstič so bili izbrani najuglednejši strokovnjaki z davčnega, finančnega in pravnega področja. Uporabniki portala Tax-Fin-Lex so tokrat največ glasov namenili davčnemu svetovalcu in nekdanjemu direktorju davčne uprave Republike Slovenije in Republike Srbije mag. Ivanu Simiču, direktorju Inštituta za revizijo dr. Marjanu Odarju in ustavnemu sodniku ddr. Klemnu Jakliču.

»Ugled je poslanstvo in tudi odgovornost - ne le za tisto, kar delamo danes, ampak predvsem za tisto, kar delamo za prihodnost. Vse to velja tudi za letošnje prejemnike priznanj, pri izboru katerih je sodelovalo več kot 40.000 registriranih uporabnikov našega portala,« je na slavnostni podelitvi priznanj v ljubljanskem Grand hotelu Union poudarila direktorica Tax-Fin-Lex ga. Zlata Tavčar.

Mag. Ivan Simič, ki so mu uporabniki portala namenili več kot 72 odstotkov glasov v kategoriji za najuglednejšega davčnega strokovnjaka in je priznanje prejel dvanajstič, je poudaril, da imamo v Sloveniji sicer visoke davke, vendar nam to zagotavlja določene ugodnosti, varnost, blaginjo. Kljub temu pa si v prihodnosti želi več spoštovanja predpisov ter ustave in predvsem več znanja na davčnem področju, saj bo to pripeljalo k boljšim in hitrejšim odločitvam.

Dr. Marjan Odar, ki so mu uporabniki portala namenili več kot 55 odstotkov glasov, je priznanje za najuglednejšega finančnega strokovnjaka dobil že šestič. Na vprašanje o stanju znanja na finančnem področju je odgovoril, da bi bilo potrebno sistem izobraževanja konkretno spremeniti, saj trenutno manjkajo razprave o kritičnih točkah. O strokovnih zadevah je namreč potrebno razmišljati, kar pa je mogoče samo, če imamo dovolj znanja in imamo širok pogled na zadevo.

Ddr. Klemen Jaklič je priznanje za najuglednejšega pravnika prejel že peto leto zapored, letos so mu uporabniki portala namenili kar 87 odstotkov glasov. Tekom okrogle mize je tudi on med drugim poudaril pomembnost izobraževanja na pravnem področju. To je po njegovem ključno za pravno državo in njeno učinkovitost. Vsi odločevalci bi morali imeti zadostno znanje, tudi s področja ustavnega prava, in težiti k ustavno skladni interpretaciji že od samega začetka postopka.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window