Navigacija
Portal TFL

Webinar: Letni dopust

 • WEBINAR

  Letni dopust

 • CENA

  39 EUR + DDV

  POSEBNA UGODNOST:

  V primeru nakupa webinarja Regres - pravica in izplačilo vam na skupno vrednost obeh webinarjev nudimo 15% popust, plačali boste le 66,30 EUR + DDV.

 • DOLŽINA

  56 minut

 • Nakup webinarja

LETNI DOPUST

Na webinarju bo predstavljena ureditev letnega dopusta v naši zakonodaji in aktualni sodni praksi; kdaj se pridobi, v kakšni višini, kako je s pravico do izrabe ter prenosa letnega dopusta in kako se odmerja dopust v primeru, kadar se delavec med koledarskim letom zaposli pri drugem delodajalcu ali delo preneha opravljati.

Predstavljena bo različna praksa in predlogi za prav(il)ne rešitve. Odgovorjeno bo tudi na druga aktualna vprašanja v zvezi z letnim dopustom, kot so, ali ima delavec kakšno pravno sredstvo zoper obvestila o odmeri letnega dopusta. Kaj storiti, če obvestila ni ali je napačno. Kakšne možnosti ima delavec, ki mu delodajalec ne omogoči izrabe dopusta, kot mu to določa zakon, kolektivna pogodba ali pogodba o zaposlitvi, ali ga celo odobri, potem pa si premisli, ali lahko delodajalec enostransko odredi koriščenje dopusta in kako je v primeru, če delavec porabi več dopusta, kot mu dejansko pripada (v primeru prenehanja pogodbe o zaposlitvi).

KOMU JE WEBINAR NAMENJEN?

Webinar je namenjen vsem delavcem in delodajalcem, ki želijo odgovore na aktualna vprašanja povezana z letnim dopustom, predstavljena na praktičen in uporaben način, še zlasti pa računovodjem in kadrovskim delavcem.

KDO BO Z VAMI

Nana Weber

Nano Weber je želja po vsakodnevnih izzivih, nenehnem nadgrajevanju znanja in dinamičnem delu z ljudmi vodila do študija prava. Ker jo je pritegnilo predvsem civilno in gospodarsko pravo, je nadaljevala z magistrskim študijem civilnega in gospodarskega prava ter doktorskim študijem civilnega prava. V magistrskem in doktorskem delu je obravnavala tudi aktualne teme iz Družinskega zakonika.

Največ izkušenj z različnih področij prava je pridobila na različnih stopnjah sodišč, na okrajnem (kazenski oddelek), višjem (civilni in oddelek za alternativno reševanje sporov) ter vrhovnem sodišču (delovno–socialni oddelek). Delo je nadaljevala na Državnem pravobranilstvu in pri odvetniku. Po zadnji zaposlitvi v kabinetu ministra za javno upravo je padla odločitev, da delo opravlja kot samostojna podjetnica. Prepričana je namreč, da lahko na tak način najbolje širi svoje poslanstvo, ki je v pomoči ljudem in skrbi za njihove interese. Delo v odvetništvu je nujna nadgradnja. Pomembno ji je, da se nenehno strokovno izpopolnjuje. Nazadnje je naredila izpita za svetovalko za begunce in mediatorko.

Ker si prvenstveno prizadeva za mirno rešitev sporov, je mediatorka v Mediacijskem centru Ljubljana in v Mediacijskem centru Odvetniške zbornice Slovenije.

Na eni od višjih ljubljanskih šol predava različne pravne predmete, na redni bazi pa piše strokovne članke iz različnih pravnih področij.

Nakup webinarja

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window