Navigacija
Portal TFL

Nadzor nad gradnjo in rekonstrukcijo objektov

Webinar, ki bi ga morali poslušati vsi nadzorni inženirji!

Začenjamo s serijo aktualnih webinarjev z gradbeno-prostorsko-okoljskega področja in glede na to, da je največja odgovornost nad gradnjo podeljena nadzorniku in ker je trenutno na tem področju največ nejasnosti je prvi webinar prav s tematiko NADZORA NAD GRADNJO.

NADZOR NAD GRADNJO IN REKONSTRUKCIJO OBJEKTOV

V spremenjeni gradbeni zakonodaji, se trenutno največ vprašanj nanaša na izpolnjevanje pogojev za opravljanje nadzora. Posameznik ne sme več opravljati nadzora, fizična oseba pomeni samostojnega podjetnika s.p., ki opravlja dejavnost za polni delovni čas z izpolnjenimi predpisanimi pogoji.

Po novi zakonodaji so nadzornemu inženirju in družbi nadzorniku podeljene največje odgovornosti pri gradnji. Za neizpolnjevanje svojih obveznosti so predvidene kazenske (zaporne kazni) in odškodninske sankcije, pa tudi disciplinski ukrepi IZS. Predpisane so tudi globe za podjetja do 60.000 eur in 3.000 eur za posameznika.

Gradbeni zakon (GZ) se je začel uporabljati 1.6.2018, sprejeta sta bila dva podzakonska predpisa, ki podrobneje urejata vrste objektov, namembnost, vrste vzdrževalnih del, dokumentacijo in obrazce v postopkih povezanih z graditvijo. Po nekaj mesecih uporabe bodo pridobljene prve izkušnje z uporabo celotne nove zakonodaje.

KOMU JE WEBINAR NAMENJEN?

Webinar je namenjen inženirskim družbam in posameznikom nadzornim inženirjem s področja gradbeništva, strojništva, elektrotehnike in ostalim.

Namenjen je izvajalcem, projektantom in naročnikom gradenj.

PROGRAM

Webinar se vsebinsko navezuje na seminar Gradbeno-prostorsko-okoljske akademije: NADZOR NAD GRADNJO IN REKONSTRUKCIJO OBJEKTOV po novem Gradbenem zakonu.

Na webinarju bodo predstavljene vse potrebne vsebine, ki jih morajo poznati nadzorniki:

 • Izpolnjevanje pogojev za podjetja in posameznike
 • Opravljanje nadzora nad gradnjo po določbah Gradbenega zakona
  • Obveznosti nadzornika kot družbe
  • Obveznosti vodje nadzora
  • Kako opravljajo nadzor nadzorni inženirji
  • Izključevanja udeležencev pri graditvi objektov
  • Najpogostejše napake s priporočili

S številnimi primeri bodo predstavljene najpogostejše napake in nerazumevanje nove zakonodaje v procesu nadzora nad gradnjo objektov, konkretni primeri in rešitve.

Nekateri poudarki iz webinarja:

 • Kakšne so odgovornosti nadzornika pri gradnji, ki jo investitor gradi za lastne potrebe
 • Vodja nadzora mora preveriti ali je pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje, ali je prijavljen začetek gradnje itd.
 • Ali nadzornik sme ali mora ustavi gradnjo
 • Kako nadzirati gradbene proizvode
 • Ali lahko nadzornik projektira na gradbišču
 • Nadzornik v Prijavi začetka del
 • Zamenjava vodje nadzora med gradnjo

KDO BO Z VAMI

Aleksandra Velkovrh

Aleksandra Velkovrh, dip.ing. gr., spec., je končala podiplomski specialistični študij na Fakulteti za upravo s področja gradbenega inšpiciranja z aktualno problematiko uvajanja ZGO-1. Leta 2004 si je z nazivom Specialist javne uprave pridobila znanje glede vodenja ter opravljanja najbolj zahtevnih nalog v državni upravi. Je avtorica številnih strokovnih člankov in predava na seminarjih in konferencah s področja gradbene zakonodaje. Je tudi avtorica Priročnika za gradbene izvajalce, ki je bila izdana že v 4. izdaji. Zaposlena je bila na gradbiščih, občini, gradbeni inšpekciji, medobčinskem inšpektoratu, Generalnem sekretariatu Republike Slovenije, Ministrstvu za pravosodje.

Nakup webinarja

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window