Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vprašanja Cerarju tudi o delu vlade do volitev in zdravstveni zakonodaji

ponedeljek, 12.2.2018

Ljubljana, 12. februarja (STA) - Državni zbor bo danes opoldne s poslanskimi vprašanji vladni ekipi začel februarsko redno sejo. Opozicija želi slišati pojasnila premierja Mira Cerarja o pripravljenosti vlade na morebitno novo ekonomsko-finančno krizo, delu vlade do parlamentarnih volitev in zdravstveni zakonodaji. Koalicijsko vprašanje se bo nanašalo na rezultate dela vlade.

Vinko Gorenak (SDS) bo Cerarja vprašal, kako bo "z vidika sprejemanja nujnih ali sistemskih zakonov, zaposlovanja v javni upravi, napovedanega stavkovnega vala, uravnoteženja proračuna in vse večjih solo akcij koalicijskih partneric, pa tudi vaših lastnih poslancev", zagotovil nemoteno upravljanje države do parlamentarnih volitev.

Miha Kordiš (Levica) meni, da je opredelitev nove dajatve v nedavno predstavljenem predlogu novega zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju bistveno manj solidarna, kot je bilo obljubljeno. Premierja bo zato vprašal, "ali načrtuje kakšne spremembe za povečanje solidarnosti in pa, kako bo ukrepal, da bo zakon sploh potrjen na vladi in vložen v obravnavo pred koncem mandata".

Matej Tonin (NSi) pričakuje Cerarjev odgovor na vprašanje, kako je vlada "pripravila Slovenijo na morebitno prihodnjo ekonomsko-finančno krizo".

Simona Kustec Lipicer (SMC) pa želi od premierja slišati, kakšni so rezultati dela vlade, ki so v dobro ljudi: "Kako že in še bodo dosežki vaše vlade vplivali na kakovost življenja, na boljše pogoje bivanja in življenjski standard, kakršnega mora svojim ljudem zagotoviti država?"

Februarska redna seja DZ bo sicer nekoliko daljša kot običajno, saj se bo končala šele 20. februarja. Na dnevnem redu bosta tudi zakona o spodbujanju razvoja turizma in o spodbujanju investicij ter novela zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Pod vse tri zakonske predloge se je podpisala vlada.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window