Navigacija
Portal TFL

STA novice / Podjetniški sklad z vavčerji za spodbudo podjetij

torek, 22.1.2019

Ljubljana, 22. januarja (STA) - Slovenski podjetniški sklad letos začenja nov program spodbud malih vrednosti za mikro, mala in srednje velika podjetja, in sicer bo podjetjem prek vavčerjev sofinanciral določene storitve. V petih letih bo na voljo skupno 22,5 milijona evrov. Prve vavčerje bodo objavili predvidoma ta petek.

Kot je sklad objavil na svoji spletni strani, bo javne pozive za vavčerje z različnimi vsebinami objavljal postopoma. Prvi vavčerji bodo predvidoma objavljeni 25. januarja, in sicer za sofinanciranje stroškov za pridobitev certifikatov kakovosti ter za sofinanciranje stroškov s postopki za zaščito intelektualne lastnine.

Februarja bo predvidoma sledil razpis vavčerjev za pomoč pri internacionalizaciji, in sicer med drugim za tržne raziskave, udeležbo v gospodarskih delegacijah in na sejmih v tujini ter za srečanja s podjetji v tujini.

Sklad bo za vsako skupino vavčerjev objavil javni poziv, na osnovi katerega bo podjetje oddalo vlogo. Podjetja bodo lahko z dokazili o plačanih upravičenih stroških iz posameznega odobrenega vavčerja pridobila sofinanciranje v višini 60 odstotkov, a največ 10.000 evrov. Posamezno podjetje bo lahko na leto izkoristilo za skupno 30.000 evrov vavčerjev.

Stroški za vsa vsebinska področja vavčerjev bodo upravičeni od 1. januarja 2019 naprej, zato podjetjem predlagajo, da si shranijo dokazila (izbira izvajalca, računi, potrdila o plačilu), ki bi jih želela uveljavljati, in po objavi javnega poziva oddajo vlogo.

Vavčerji bodo poleg omenjenih področij razpisani še za prenos lastništva in statusno preoblikovanje podjetij, digitalizacijo in omogočitvene tehnologije, krožno oz. zeleno gospodarstvo in za prototipiranje.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window