Navigacija
Portal TFL

STA novice / Šabeder s predstavniki občin o problematiki družinske medicine

torek, 3.12.2019

Ljubljana, 03. decembra (STA) - Minister za zdravje Aleš Šabeder se je danes sestal s predstavniki občin, predvsem župani in direktorji zdravstvenih domov, s katerimi se je pogovarjal o problematiki pomanjkanja družinskih zdravnikov. Predstavil jim je ukrepe, ki jih pripravljajo na ministrstvu, med drugim je v pripravi tudi splošni dogovor za prihodnje leto.

Kot je minister povedal v izjavi za medije po sestanku, so predstavnikom občin predstavili že izvedene ukrepe na področju družinske medicine in tudi tiste, ki jih bodo izvedli v prihodnje. Teh je po njegovih besedah veliko, med drugim je izpostavil splošni dogovor za leto 2020, ki opredeljuje tudi način financiranja, ter projekt zmanjševanja administrativnih obremenitev.

Kot je še dodal, so na sestanku izpostavili tudi problematiko vpisa na medicinski fakulteti in zaposlitve dodatnih zdravnikov. Prav tako po Šabedrovih besedah pripravljajo spremembe zakonodaje, denimo zakona o zdravniški službi.

Današnji sestanek je minister ocenil kot konstruktiven, saj so od predstavnikov občin dobili veliko predlogov in pobud, prav tako so ga seznanili s konkretnimi izzivi, ki jih imajo na terenu. Dogovorili so se, da tudi na podlagi danes slišanih predlogov pripravijo nabor dodatnih ukrepov in se ponovno srečajo po novem letu.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window