Navigacija
Portal TFL

STA novice / Šarcu vprašanja o zaposlovanju na Sovi, podnebni krizi in zdravstvu

ponedeljek, 16.12.2019

Ljubljana, 16. decembra (STA) - DZ bo tudi decembrsko zasedanje začel s poslanskimi vprašanji vladni ekipi. Premier Marjan Šarec bo med drugim odgovarjal na vprašanje glede neaktivnosti vlade pri soočanju s podnebno krizo, ponovno glede zaposlovanja na Sovi in v zvezi z ogrožanjem javnega zdravstvenega sistema. Izrekel se bo tudi glede zakona o nalezljivih boleznih.

Poslanec SDS Žan Mahnič bo Šarca spraševal v zvezi z zaposlovanjem na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova). Ta tema sicer že od razkritja zaposlitve Šarčeve znanke na agenciji dviga prah ter zaostruje odnose med Sovo in komisijo DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.

Poslanka Levice Nataša Sukič bo premierja vprašala glede "neodgovornega odlašanja in neaktivnostjo vlade pri soočanju s podnebno krizo".

Poslanko NSi Ivo Dimic pa v luči dolgih čakalnih vrst zanima, ali premier podpira predlog NSi, da bi bolniki ustrezno in dostopno zdravstveno oskrbo prejeli pri kateremkoli izvajalcu zdravstvenih storitev na stroške Zavoda za zdravstveno zavarovanje.

Poslanec koalicijske SMC Jani Möderndorfer bo Šarca spraševal v zvezi z zakonom o nalezljivih boleznih. V luči aktualnih dogodkov v zvezi z ošpicami ga zanima, ali vlada načrtuje prenovo zakona v smeri zagotovitve večje precepljenosti, in kdaj.

Na številna vprašanja bodo odgovarjali tudi ministri. Tako bosta med drugim ministrica za delo Ksenija Klampfer in minister za zdravje Aleš Šabeder na vprašanje poslanca SAB Marka Bandellija pojasnila, ali razmišljajo o rešitvah v zvezi z bolniškim nadomestilom za odsotnost z dela, ki se v breme delodajalca izplačuje 30 delovnih dni. Na vprašanje Eve Irgl iz SDS bosta omenjena ministra odgovarjala glede prehrane v domovih za starejše, Klampferjeva pa bo Francu Jurši odgovarjala tudi glede izrednega usklajevanja pokojnin.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window