Navigacija
Portal TFL

STA novice / Avstralija spremenila vizumske pogoje za turiste, ki želijo delati

ponedeljek, 17.2.2020

Canberra, 17. februarja (STA) - Avstralija je v luči uničujočih požarov spremenila vizumske pogoje za tujce, ki si želijo delati. Vlada v Canberri je turistom, ki imajo tudi delovni vizum, dala možnost, da pomagajo domačinom pri odstranjevanju posledic požarov, v zameno pa bodo pri istem delodajalcu lahko delali leto dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Doslej je bilo v veljavi pravilo, ki je dovoljevalo zaposlitev turistov z delovno vizo za istega delodajalca do pol leta.

Kot je danes pojasnil avstralski minister za priseljevanje Alan Tudge, naj bi sprememba pomagala kmetom ter regionalnim podjetjem, na tak način pa naj bi tudi spodbudili lokalno gospodarsko rast.

Turisti naj bi med drugim pomagali pri obnovi hiš in kmetij, čiščenju površin ter obnovi cest. "Prišli bodo kot turisti in odšli kot prijatelji za vedno," je dejal minister za izredne razmere David Littleproud.

V Avstraliji je v požarih od septembra lani pogorelo več kot 12 milijonov hektarjev zemlje. Umrlo je najmanj 33 ljudi. Uničenih je več tisoč hiš. Trenutno je še vedno aktivnih več deset požarov, vendar je obilno deževje v zadnjih dneh prineslo nekoliko olajšanja.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window