Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada v proračunu prerazporedila nekaj več kot 60 milijonov evrov

torek, 25.8.2020

Ljubljana, 25. avgusta (STA) - Vlada je danes sprejela sklep o prerazporeditvi pravic porabe v letošnjem proračunu v višini nekaj manj kot 60,2 milijona evrov. V skladu z interventnimi ukrepi za zajezitev epidemije bo šlo 30,4 milijona evrov splošne proračunske rezervacije na finančnem ministrstvu zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje iz naslova prispevkov.

Sredstva splošne proračunske rezervacije se razporejajo tudi ministrstvu za infrastrukturo v skupni višini 15 milijonov evrov, in sicer za nemoteno izvajanje zakonsko določenih nalog na področju rednega vzdrževanja državnih cest, sanacije škode po elementarnih dogodkih ter upravljanja in izvajanja obvezne gospodarsko javne službe na področju železnic, so sporočili z vlade.

Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa se razporejajo sredstva splošne proračunske rezervacije v višini 10,3 milijona evrov, in sicer za pokritje obveznosti, ki se nanašajo na povračilo nadomestila plače ob začasnem čakanju na delo.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window