Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada podaljšala ukrepa odloga izvršbe in posebnih pravil davčne izvršbe

torek, 16.3.2021

Ljubljana, 16. marca (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji do 18. aprila podaljšala dva ukrepa, sprejeta v luči epidemije covida-19, in sicer ukrep odloga izvršbe in ukrep posebnih pravil na področju davčne izvršbe. Oba ukrepa sta podaljšana do konca epidemije, so po seji vlade sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Sedmi protikoronski zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije covida-19 je prinesel ukrep odloga izvršbe za dolžnike, ki so fizične osebe. V skladu z zakonom je ta veljal do konca januarja, vlada pa ga lahko podaljša za obdobje treh mesecev, če ugotovi, da še vedno obstojijo razlogi, ki so bili podlaga za njegov sprejem.

Doslej je vlada ukrep odloga izvršbe že podaljšala do 17. marca, do dne, ko je bila razglašena epidemija. Od takrat je podaljšala trajanje epidemije, danes pa skladno s tem tudi veljavnost omenjenega ukrepa. Glede na razmere in dejansko stanje namreč še vedno obstojijo razlogi, zaradi katerih je bil določen ukrep odloga izvršbe, so zapisali. Sprejeti sklep o spremembi sklepa o podaljšanju ukrepa odloga izvršbe ga bo vlada objavila v uradnem listu.

Vlada je podaljšala ukrep posebnih pravil na področju davčne izvršbe, ki ga je prav tako prinesel sedmi protikoronski zakon in ga je vlada pred današnjim dnem enkrat podaljšala, do 17. marca. Tokrat se je odločila za ponovno podaljšanje, saj so zaradi trajanja epidemije covida-19 še vedno zelo zaostrene tudi ekonomske razmere, zaradi česar se davčni zavezanci soočajo s težavami pri pridobivanju prihodka in pravočasnem plačilu davčnih obveznosti. Upoštevajoč epidemiološke razmere vlada ocenjuje, da bo podaljšanje veljavnosti ukrepa davčnim zavezancem olajšalo izpolnjevanje davčnih obveznosti, so zapisali.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window