Navigacija
Portal TFL

STA novice / Večji del opozicije ponovno s pozivom k spremembam v sestavi delovnih teles DZ

petek, 11.6.2021

Ljubljana, 11. junija (STA) - Poslanske skupine LMŠ, SD, Levica, SAB in nepovezanih poslancev ponovno opozarjajo, da določitev števila mest poslanskih skupin v delovnih telesih DZ ni ustrezno. Kot so zapisali v omenjenih poslanskih skupinah, so količniki, preračunani na velikost posamične poslanske skupine, neupoštevani, zato predlagajo spremenjeno sestavo delovnih teles.

V dopisu predsedniku DZ Igorju Zorčiču so tako predlagali, da koalicija odstopi po eno mesto v odboru za izobraževanje, znanost in šport, v odboru za pravosodje ter v odboru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Obenem so ocenili, da trenutna sestava komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb ni ustrezna, saj mesto v njej zaseda poslanska skupina SNS, "katere glas je odločujoč, ob hkratnem zavedanju dvoumne vloge te poslanske skupine v odnosih med koalicijo in opozicijo".

Zato Zorčiča prosijo, naj zakonodajno-pravno službo zaprosi za uradno mnenje o statusu poslanske skupine SNS, sestavo Knovsa pa prilagodi tako, da vsaj pet mest pripade opozicijskim poslanskim skupinam po velikosti.

Prav tako je po oceni omenjenih poslanskih skupin število predsedniških mest in mest v delovnih telesih, ki pripadajo posameznim poslanskim skupinam, v nasprotju s poslovnikom. Zato pozivajo Zorčiča, naj skliče "delovni posvet, katerega namen je uskladitev razmerij z minimalnimi demokratičnim standardi".

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window