Navigacija
Portal TFL

STA novice / Do konca letošnjega leta možnost uporabe pretečene osebne izkaznice v Sloveniji

sreda, 14.7.2021

Ljubljana, 14. julija (STA) - Državljani bodo lahko do konca letošnjega leta znotraj države uporabljali osebne izkaznice, ki jim je veljavnost potekla od 29. marca lani, če v tem času niso spremenili osebnih podatkov, navedenih na dokumentu. Prehajanje državne meje s pretečeno izkaznico ne bo mogoče, je ministrstvo za notranje zadeve navedlo na spletni strani.

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covida-19, ki je začel veljati danes, med drugim omogoča tudi možnost uporabe osebne izkaznice, ki ji je sicer že potekla veljavnost.

Uporaba pretečenih osebnih izkaznic bo mogoča do konca letošnjega leta na območju Slovenije, in sicer ob izkazovanju istovetnosti in državljanstva pred pristojnimi organi in ob nastopanju v pravnem prometu, na primer pri uporabi v banki ali pri notarju, so navedli na ministrstvu.

Navedeno velja le za izkaznice, ki jim je veljavnost potekla od 29. marca lani in v primeru, če državljan od tega datuma ni spremenil svojega osebnega imena, naslova ali drugih podatkov, ki so zapisani na osebni izkaznici. Prav tako mora fotografija na izkaznici še vedno izkazovati imetnikovo pravo podobo.

Državljani bodo lahko v omenjenih primerih pretečeno kartico uporabljali od danes do konca letošnjega leta, so še navedli na ministrstvu za notranje zadeve.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window