Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada za člana Evropskega računskega sodišča predlaga Petroviča

četrtek, 7.10.2021

Ljubljana, 07. oktobra (STA) - Vlada je danes sklenila za slovenskega kandidata za člana Evropskega računskega sodišča predlagati Jorga Kristijana Petroviča, od pomladi 2013 prvega namestnika predsednika slovenskega računskega sodišča. Na položaju bo nasledil Sama Jereba, ki se mu mandat na sodišču v Luksemburgu izteče 6. maja 2022.

Na junija objavljeni poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov za člana Evropskega računskega sodišča so se prijavili štirje kandidati. Po pregledu dokumentacije se je kot najprimernejši kandidat izkazal Petrovič, so po seji vlade sporočili z ministrstva za finance.

Petrovič je magister ekonomije. Več let je bil vrhovni državni revizor, ima odlične vodstvene, komunikacijske in strokovne kompetence ter veliko delovnih izkušenj v mednarodnem okolju, pa tudi izkušnje na delovnih mestih, povezanih z revizijo in nadzorom, so nanizali na ministrstvu.

Evropsko računsko sodišče deluje kot kolegijski organ, ki ga sestavlja 27 članov, po eden iz vsake države članice EU. Imenuje jih Svet EU za šest let po posvetovanju z Evropskim parlamentom. Pred tem bo o predlogu vlade za Petrovičevo imenovanje razpravljal še odbor DZ za zadeve EU.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window