Portal TFL

STA novice / Tudi na sodiščih od torka pogoj PCT za starejše od 12 let

ponedeljek, 8.11.2021

Ljubljana, 08. novembra (STA) - Od torka bodo morali vsi obiskovalci sodišč, starejši od 12 let, izpolnjevati pogoj PCT. Osebe, ki pogoja ne bodo izpolnjevale, ne bodo mogle vstopiti v prostore sodišča. Na sodiščih je še vedno obvezna uporaba zaščitne maske. Odredba predsednika vrhovnega sodišča velja do 31. decembra 2021, so sporočili z vrhovnega sodišča.

Vsa sodišča bodo še vedno opravljala naroke in druga procesna dejanja, odločala, vročala sodna pisanja in izvajala uradne ure v vseh zadevah, so objavili na spletni strani vrhovnega sodišča.

Sodišča bodo določila vstopno točko v sodno stavbo za stranke, njihove pooblaščence in druge uporabnike sodnih storitev ter posebno vstopno točko v sodno stavbo za sodnike in sodno osebje, kjer je prostorsko to mogoče.

Uporabniki sodnih storitev, ki na sodišče niso vabljeni, lahko pridejo na sodišče le v času uradnih ur ob predhodni najavi in ob dogovorjenem terminu. Razen v nujnih zadevah lahko posamezniki vloge vlagajo le po pošti ali portalu eSodstvo.

V tem času bodo lahko predsedniki senata oziroma sodniki začasno omejili javnost celotne glavne obravnave ali njenega dela in določili druge primerne ukrepe za preprečitev širjenja okužb z novim koronavirusom.

Določba o obvezni uporabi zaščitne maske izjemoma ne velja za sodnike pri vodenju glavne obravnave, kadar so za zaščitno pregrado, ter za druge govornike na glavnih obravnavah, kadar je zagotovljena medosebna razdalja vsaj treh metrov.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window