Navigacija
Portal TFL

STA novice / AVK nad Plastkom zaradi domnevne zlorabe položaja na trgu predelave odpadnih sveč

ponedeljek, 29.11.2021

Ljubljana, 29. novembra (STA) - Agencija za varstvo konkurence (AVK) zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja na trgu predelave elektronskih in parafinskih odpadnih nagrobnih sveč preverja podjetje Plastkom z Jesenic. Plastkom naj bi pogojeval sodelovanje z nosilci izvajanja skupnih načrtov ravnanja z odpadnimi nagrobnimi svečami in prekomerno dvignil cene.

Plastkom naj bi zlorabljal prevladujoč položaj na trgu predelave elektronskih in parafinskih odpadnih nagrobnih sveč na ozemlju Slovenije, ko naj bi nadaljnje poslovno sodelovanje z nosilci izvajanja skupnih načrtov ravnanja z odpadnimi nagrobnimi svečami pogojeval s sklenitvijo novih pogodb, po katerih morajo ti dostaviti Plastkomu v predelavo vso količino zbranih odpadnih nagrobnih sveč od svojih zavezancev, ki so vključeni v skupni načrt posameznega nosilca.

Poleg tega je Plastkom prekomerno dvignil cene obdelave in predelave odpadnih nagrobnih sveč, zlasti elektronskih, piše na spletni strani AVK, ki je sklep o začetku postopka izdala 4. novembra.

Plastkom naj bi tako po oceni AVK bistveno omejeval učinkovito konkurenco na trgu predelave odpadnih nagrobnih sveč na slovenskem ozemlju in s tem na znatnem delu notranjega trga EU.

AVK tako poziva vse osebe, da ji pošljejo podatke, ki bi lahko bili pomembni za odločitev.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window