Navigacija
Portal TFL

STA novice / Višje sodišče zavrnilo Sky net v tožbi proti Telekomu Slovenije

ponedeljek, 29.11.2021

Ljubljana, 29. novembra (STA) - Višje sodišče v Ljubljani je s sodbo zavrnilo pritožbo podjetja Sky net proti Telekomu Slovenije oz. njegovi nekdanji hčerinski družbi Mobitel zaradi izpolnitve pogodbe glede gradnje baznih postaj po dveh tožbah izpred več kot deset let v skupni vrednosti 33 milijonov evrov.

Tožbeni zahtevek družbe Sky net glede baznih postaj sega v leto 2007. Kot so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz telekomunikacijskega operaterja, je višje sodišče pritožbo družbe Sky net zavrnilo in potrdilo sodbo sodišča prve stopnje, ki je zavrnilo še preostali del podrednega tožbenega zahtevka glede izdaje naročil za gradnjo 414 baznih postaj in naročil za pridobivanje dokumentacije za 434 baznih postaj.

Telekom Slovenije je sodbo in sklep višjega sodišča prejel danes. Sodišče je tudi odločilo, da je Sky net dolžan povrniti Telekomu Slovenije pravdne stroške v višini 39.600 evrov ter stroške pritožbenega postopka v višini 5480 evrov.

Višje sodišče je tudi spremenilo odločitev sodišča prve stopnje glede tožbenega zahtevka Telekoma Slovenije po nasprotni tožbi v vrednosti 25 milijonov evrov, ki se nanaša na ugotovitev ničnosti pogodbe. Višje sodišče je ugotovilo, da je pogodba, ki je bila med pogodbenima strankama sklenjena leta 2001, nična in brez pravnega učinka.

Z odločitvijo višjega sodišča je tako tudi podredni tožbeni zahtevek družbe Sky net pravnomočno zavrnjen, so še sporočili iz Telekoma Slovenije. Primarni tožbeni zahtevek je višje sodišče zavrnilo že pred približno petimi leti, je razvidno iz Telekomovih letnih poročil.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window