Navigacija
Portal TFL

STA novice / Planet TV: Delavci migranti v DZ vložili podpise za razpis referenduma o noveli zakona o medijih

ponedeljek, 7.3.2016

Maribor, 07. marca (STA) - Delavci migranti, ki morajo v Sloveniji doplačati razliko dohodnine, ki jo plačujejo v Avstriji, so v DZ vložili podpise za razpis referenduma o pravkar sprejeti noveli zakona o medijih, je poročal Planet TV. Pravijo, da bodo ob nadaljnji ignoranci države za vsak sprejeti zakon začeli zbirati podpise za referendum.

Civilna iniciativa Apače je zbiranje podpisov za referendum pod vsak sprejeti zakon napovedala na sobotnem shodu v dvorani v Mariboru, ko je tudi predstavila novoustanovljeni Sindikat delavcev migrantov Slovenije. Tako nameravajo politiko sporočiti, da z obdavčevanjem delavcev migrantov ne bodo imeli dobička, ampak si bodo s tem nakopali stroške, ki bodo veliko višji od tega, kar danes poberejo njim.

"Če nam država izstavlja položnice za tisoč ali 2000 evrov, ji bomo mi začeli izstavljati položnice za pet milijonov," je dejal podpredsednik sindikata Martin Ivec.

"Mi ne potrebujemo nove vlade, pač pa revolucionarne spremembe. Nobeni vladi doslej ni bilo do tega, da bi rešila naš problem. To jim ni bilo v interesu, ker od nas služijo denar. Mi nimamo delavskih pravic, imamo pa nekaj, česar se bojijo vsi politiki, in to je volilna pravica," je dejal Ivec in spomnil na možnost, da lahko 2500 podpisnikov začasno blokira uveljavitev sprejetih zakonov.

Ob podpori dela politike nameravajo doseči tudi sklic nujne seje parlamentarnega odbora za finance in monetarno politiko, kjer želijo poslancem znova predstaviti njihovo problematiko.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window