Navigacija
Portal TFL

STA novice / KPK novele protikorupcijskega zakona še ne komentira

petek, 18.11.2016

Ljubljana, 18. novembra (STA) - Na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) novele zakona o integriteti in preprečevanju korupcije še ne morejo komentirati, saj je od ministrstva še niso prejeli, prav tako pa v zadnji del postopka priprave niso bili vključeni. Kot so navedli za STA, bodo zato novelo komentirali, ko jo bodo proučili.

Kot so pojasnili na KPK, so pri pripravi novele sodelovali še pred prenosom pristojnosti za njeno pripravo z ministrstva za javno upravo na ministrstvo za pravosodje julija letos, od tedaj naprej pa v postopku priprave niso več sodelovali.

Novela, ki jo je ministrstvo za pravosodje danes dalo v 45-dnevno javno obravnavo, sicer po besedah pravosodnega ministra Gorana Klemenčičevih prinaša nekatere pomembne spremembe na področju omejevanja korupcije, nasprotja interesov, lobiranja in nadzora nad premoženjskim stanjem funkcionarjev.

Med drugim nekoliko spreminja pogoje za imenovanje članov senata KPK ter predvideva možnost njihove razrešitve zaradi osebnostne neprimernosti. Pri tem je Klemenčič v današnji izjavi za medije zagotovil, da s tem ne ciljajo na trenutnega predsednika KPK Borisa Štefaneca.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window