Navigacija
Portal TFL

Tabelarični podatki iz UL RS

Podatki iz UL RS, zbrani v tabelaričnem prikazu Opis
Mesečna rast cen Cene življenjskih potrebščin
Povprečna rast cen življenjskih potrebščin Primerjava rasti cen industrijskih izdelkov decembra tekočega leta s cenami v posameznih mesecih v letu.
Povprečna stopnja davkov in prispevkov na plače Za izračun pokojninske osnove se vzamejo plače oziroma osnove, od katerih so bili plačani prispevki, zmanjšane za davke in prispevke, ki se obračunavajo in plačujejo od plače po povprečni stopnji v Republiki Sloveniji.
Minimalna plača v RS Minimalna plača predstavlja najnižji dovoljeni znesek, ki pripada zaposlenemu za delo s polnim delovnim časom.
Povprečna mesečna plača v RS Povprečne plače v Republiki Slovenji se spremlja mesečno, statistično ugotovljena višina plače pa je odvisna od števila delovnih dni, plačila nadur in ostalih izplačil.
Povprečna letna plača v RS Letno povprečje mesečnih plač v RS.
Pokojnine v RS Pokojnina se odmeri od NAJNIŽJE pokojninske osnove, če je bil zavarovanec zavarovan od osnov, od katerih plačujejo prispevki za obvezno zavarovanje, ki ne omogočajo odmere pokojnine, ki upokojencu zagotavlja ustrezno socialno varnost.
Odvetniška tarifa Plačilo odvetniku za opravljeno storitev je sestavljeno iz plačila odvetniške nagrade in posebej določenih izdatkov. Nagrada se določi v eurih glede na vrednost predmeta odvetniške storitve, v nespremenljivih zneskih ali v razponu dveh nespremenljivih zneskov. Odmeri se po Tarifi.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window