Navigacija
Portal TFL

STA novice / Med izjemami pri omejitvah zbiranja in gibanja tudi lov v okviru zakonsko predpisanih nalog

torek, 20.10.2020

Ljubljana, 20. oktobra (STA) - Med izjemami, za katere ne veljajo omejitve zbiranja in gibanja ljudi, so tudi lovci, ki izvajajo zakonsko predpisane naloge na območju svoje lovske družine, ki ima z državo podpisano koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo v tem lovišču. Ta izjema pa se ne nanaša na domače ali tuje lovske goste.

Kot so sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, se odloka, s katerima je vlada omejila zbiranje in gibanje, namreč ne nanašata na javne službe.

Med nalogami, ki jih pod pogoji javne službe opravljajo lovske družine, so med drugim izpostavili odstrel bolne ali poškodovane divjadi ter sodelovanje pri izvajanju ukrepov preventivnega zdravstvenega varstva divjadi in dostavljanje poginule divjadi v veterinarski pregled, izvajanje načrtovanih ukrepov za preprečevanje škode od divjadi in na divjadi ter ocenjevanje škod od divjadi in na divjadi.

Lovci pa morajo kljub izjemam upoštevati druge ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, so poudarili na ministrstvu.

Vlada je zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom med drugim prepovedala prehajanje med statističnimi regijami in gibanje na prostem v nočnem času oz. med 21. in 6. uro ter omejila druženje na največ šest ljudi. Pri ukrepih veljajo tudi izjeme.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window