Navigacija
Portal TFL

STA novice / Kustečeva sprejema interpelacijo kot priložnost za pojasnila o aktivnostih ministrstva (dopolnjeno)

sreda, 3.2.2021

Ljubljana, 03. februarja (STA) - Interpelacija je po mnenju ministrice za izobraževanje Simone Kustec pričakovana, saj jo je del opozicije v paketnih poskusih menjave vlade napovedoval že nekaj časa. "Sprejemam jo kot priložnost, da ponovno pojasnim aktivnosti ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v času trajanja mojega mandata," je zapisala v odzivu na interpelacijo.

Kustečeva bo prav poseben poudarek namenila kriznemu odzivanju na polju izobraževanja, znanosti in športa ob prevzemu zatečenega stanja prejšnje vlade ter odgovorom na covidne razmere. "Zgolj in samo z dejstvi bom pokazala, kaj vse smo skupaj s sodelavci na ministrstvu in v sodelovanju z zunanjimi skupinami dosegli in prepotrebnega premaknili za nadaljnji razvoj na polju vzgoje in izobraževanja ter športa v slabem letu," je navedla. Očitke iz interpelacije bo z argumenti in dejstvi odločno zavrnila, je navedla.

Ob tem je ponovno spomnila, da so razmere, povezane z bojem proti virusu, še vedno izjemno resne in zahtevne ter da je prava pot za iskanje skupnega odziva in odgovora nanje v odgovorni družbi konstruktivni dialog, spoštovanje, razumevanje in dosledno spoštovanje ukrepov. "To so odgovori za vrnitev k poznanemu in običajnemu času," je še dodala Kustečeva.

Poslanci Levice, LMŠ, SD in SAB so namreč danes v parlamentarni postopek vložili interpelacijo ministrice za izobraževanje Kustečeve. Očitke so strnili v 20 točk. Med drugim ji očitajo nestrokovne in škodljive politike na področju organizacije vzgoje in izobraževanja v času epidemije, kar da je povzročilo najdaljše zaprtje šol in vrtcev v Evropi.

Predsednik državnega zbora in podpredsednik SMC Igor Zorčič meni, da so očitki v določeni meri politično obarvani. "Vsi se zavedamo tega, da je epidemiološki položaj težak. Tudi osebno si želim, da bi šli otroci čim prej v šolo," je dejal v odzivu na interpelacijo.

Tudi sam težko gleda odločitve, za katere se včasih zdi, da nihajo, ko šole enkrat odpiramo, drugič zapiramo. A ključnega pomena bo, kot je izpostavil, da ministrica odgovori na očitke in da to pretehtajo. Pri tem ocenjuje, da bo ministrica verjetno uspešno prestala interpelacijo.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window