Navigacija
Portal TFL

STA novice / EU za okrepitev pravosodnega sodelovanja s tretjimi državami

torek, 2.3.2021

Bruselj, 02. marca (STA) - Svet EU je v ponedeljek odobril predlog Evropske komisije za okrepitev sodelovanja Agencije EU za pravosodno sodelovanje v kazenskih zadevah (Eurojust) z državami, ki niso članice EU. Cilj komisije je zagotoviti učinkovitejše čezmejno pravosodno sodelovanje na področju mednarodnega kriminala, so danes sporočili iz Bruslja.

Evropska komisija bo zdaj lahko začela pogajanja o izmenjavi informacij s trinajstimi državami: Alžirijo, Argentino, Armenijo, Bosno in Hercegovino, Brazilijo, Egiptom, Izraelom, Jordanijo, Kolumbijo, Libanonom, Marokom, Tunizijo in Turčijo.

"Vlogo Eurojusta moramo okrepiti tako v EU kot zunaj nje. Storilci kaznivih dejanj se ne ustavijo na evropskih mejah, temveč delujejo globalno. Z učinkovitim sodelovanjem med državami EU in partnerskimi državami lahko ujamemo več storilcev kaznivih dejanj in poskrbimo, da bo svet varnejši," je pojasnil evropski komisar za pravosodje Didier Reynders.

Pomemben vidik pogajanj bodo ustrezne varovalke glede varstva osebnih podatkov, zasebnosti ter temeljnih pravic in svoboščin posameznikov, so še sporočili iz Bruslja.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window