Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ljubljansko okrožno sodišče obravnave z več udeleženci seli na Gospodarsko razstavišče

sreda, 14.4.2021

Ljubljana, 14. aprila (STA) - Okrožno sodišče v Ljubljani bo imelo od četrtka naprej obravnave z več udeleženci v kazenskih in civilnih zadevah v dvorani Galerija na Gospodarskem razstavišču, so sporočili. Za STA so pojasnili, da se za tak ukrep odločajo, ker imajo v sodni stavbi premalo dvoran, v katerih bi bilo lahko glede na epidemiološke ukrepe več kot 10 udeležencev.

Okrožno sodišče v Ljubljani namreč v trenutni sodni stavbi na Tavčarjevi 9 premore le štiri dvorane, v katerih je lahko glede na trenutne epidemiološke ukrepe po več kot 10 udeležencev. Težave z dvoranami in prostorsko stisko so imeli na sodišču sicer že pred epidemijo covida-19, epidemija pa jih je zdaj le še poslabšala, pravijo.

Dvorano Galerija na Gospodarskem razstavišču je najelo ministrstvo za pravosodje, sodišče pa bo le njen uporabnik. Posebej dobrodošla bo v primerih, kjer je veliko število obdolženih - v enem izmed primerov, ki trenutno poteka na sodišču, je na primer kar okoli 50 obdolženih, je za STA povedala predstavnica za odnose z javnostmi Mateja Jazbec.

V času 11-dnevnega zaprtja so sicer sodišča obravnavala le nujne zadeve, od ponedeljka naprej pa znova delujejo v običajnem obsegu.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window