Navigacija
Portal TFL

STA novice / Knovs o poročilih o delu Sove, OVS in policije

petek, 31.3.2023

Ljubljana, 31. marca (STA) - Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb se je seznanila s poročili Sove in Obveščevalno-varnostne službe Morsa ter poročilom policije o izvajanju prikritih preiskovalnih ukrepov. Pri slednjem so člani komisija razpravljali o morebitnih spremembah zakonodaje ter izpostavili vidik spoštovanja človekovih pravic in učinkovitosti nadzora.

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je na seji v četrtek obravnavala poročilo policije o delu in porabi finančnih sredstev na področju izvajanja prikritih preiskovalnih ukrepov v letu 2022 ter program dela na tem področju v letošnjem letu.

Predstavniki ministrstva za notranje zadeve in Generalne policijske uprave so med drugim izpostavili problematiko neučinkovitosti izvajanja prikritih preiskovalnih ukrepov. Člani komisije pa so se v razpravi dotaknili predvsem morebitne spremembe zakonodaje in zagotovitve sredstev za učinkovitejše izvajanje prikritih preiskovalnih ukrepov. Izpostavili so tudi vidik spoštovanja človekovih pravic in učinkovitosti nadzora izvrševanja prikritih preiskovalnih ukrepov, so sporočili iz DZ.

Knovs se je na seji sestal tudi danes, ko so imeli med drugim na mizi poročilo o delu Obveščevalno-varnostne službe (OVS) ministrstva za obrambo (Mors) ter program dela OVS za leto 2023, ki ju je predstavil generalni direktor Andrej Fefer. V razpravi so poslanci izpostavili kadrovsko politiko in investicije službe ter protiobveščevalno dejavnost nadzorovane službe.

Prav tako je danes direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Joško Kadivnik komisiji predstavil poročilo o delu in finančnem poslovanju agencije v letu 2022 ter program dela za letos, so še sporočili iz DZ.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window