Navigacija
Portal TFL

STA novice / Konec zakonodajne poti za predloga SDS glede prometne infrastrukture

sreda, 30.3.2016

Ljubljana, 30. marca (STA) - DZ je danes kot neprimerna za nadaljnjo obravnavo označil zakonska predloga SDS s področja prometne infrastrukture. Proti predlogu zakona o graditvi prometne infrastrukture v Sloveniji se je izreklo 44 poslancev. Enako število poslancev je glasovalo tudi proti noveli zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v prometno infrastrukturo.

Skupina 21 poslancev SDS s prvopodpisanim Jožetom Tankom je želela z zakonom o graditvi prometne infrastrukture določiti vsebinski nabor prioritet in ostalih projektov, ki jih je treba najkasneje do leta 2030 izpeljati na področju modernizacije in gradnje prometne infrastrukture. Z zakonom o zagotavljanju sredstev pa je želela zagotoviti dodatne in stabilne vire financiranja obnove ter razvoja prometne infrastrukture.

Oba predloga je zavrnila že vlada, ki je poudarila, da so tako aktivnosti za vzpostavitev sistema celovitega načrtovanja razvoja na področju prometa in prometne infrastrukture kot aktivnosti v zvezi z iskanjem finančnih sredstev v polnem teku. Argumente vlade so povzeli tudi opozicijski poslanci, ki so menili, da bi predlagana zakona SDS prinesla le zmedo.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window