Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada podaljšala protikoronske odloke, a z nekoliko spremenjenimi določbami glede testiranj

četrtek, 18.2.2021

Ljubljana, 18. februarja (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji za en teden podaljšala protikoronske odloke na področju prodaje vozil, javnega prevoza potnikov, vzgoje in izobraževanja ter prodaje blaga in storitev. Je pa nekoliko dopolnila določbe o obveznosti testiranj, ki niso potrebna ob ustreznem dokazilu o cepljenju proti covidu-19.

Kot so sporočili z vlade, bodo odloki veljali do 26. februarja. Gre za odloke, ki med drugim določajo način izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, pogoje za uporabo javnega prevoza in žičniških naprav, pravila glede izvajanja dejavnosti s področja vzgoje in izobraževanja ter pogoje za ponujanje in prodajo blaga in storitev potrošnikom.

Odloki predvidevajo tudi obveznost rednega testiranja na novi koronavirus. Vendar pa se učiteljem, prodajalcem in drugim, pa tudi potrošnikom, kjer odloki to predvidevajo, ne bo treba testirati, če imajo dokazilo o cepljenju proti covidu-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni.

Za ostale pogoji glede testiranja kljub pozivom iz nekaterih panog tako ostajajo nespremenjeni. Tudi vozniki taksijev, ki so danes napovedali nadaljevanje protestnih voženj v središčih mest, se bodo morali še naprej testirati na 72 ur. Da ta ukrep ostaja v veljavi, je danes napovedal že minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki se je danes sestal s predstavniki taksistov.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window