Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ustavno sodišče v četrtek o pogoju PC v državni upravi

torek, 28.9.2021

Ljubljana, 28. septembra (STA) - Ustavno sodišče bo na seji v četrtek obravnavalo zahtevo Policijskega sindikata Slovenije za oceno ustavnosti in zakonitosti vladnega odloka, ki s 1. oktobrom za zaposlene v državni upravi uvaja pogoj prebolelosti ali cepljenja (PC), je razvidno iz dnevnega reda seje, objavljenega na spletni strani ustavnega sodišča.

Sindikat policistov Slovenije je ob tem na Twitterju zapisal, da bo ustavno sodišče odločalo o začasnem zadržanju odloka. Ker bo seja javna, za odločitev začne veljati z javno objavo na seji in ni potrebno čakati na objavo v uradnem listu, so dodali v sindikatu.

A so na ustavnem sodišču za STA pojasnili, da seje ustavnega sodišča niso nikoli javne, sklepe pa objavijo v Uradnem listu oz. jih vročijo strankam.

Zaradi pogoja PC v državni upravi je bilo sicer vloženih več ustavnih pobud. Portal N1 je prejšnji teden poročal, da je ustavno sodišče prejelo že približno 250 pobud posameznikov iz državne uprave, ki izpodbijajo vladni odlok.

Ustavno sodišče je medtem sporočilo, da bo nekatere pobude za presojo ustavnosti omenjenega vladnega odloka obravnavalo absolutno prednostno.

Vlada je namreč sklenila, da bodo morali s 1. oktobrom zaposleni v državni upravi, ki bodo želeli delo opravljati v prostorih delodajalca, izpolnjevati pogoja preboleli ali cepljeni, medtem ko se bo iz t. i. pogoja PCT izloči T, torej testiranje. Ta pogoj bo veljal za ožjo državno upravo (ministrstva, organi v sestavi, inšpekcije, policija, vojska in upravne enote), in ne za celoten javni sektor.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window