Navigacija
Portal TFL

Okoljevarstveni postopki v teoriji in praksi

Video vabilo predavatelja mag. Jorga Hodaliča

O SEMINARJU

Na seminarju se boste seznanili s pregledom vseh okoljevarstvenih postopkov, ki se izvajajo pri sprejemanju prostorskih aktov, pri pridobivanju gradbenih in uporabnih dovoljenj ter različnih vrst okoljevarstvenih dovoljenj.

Spoznali boste razliko med poimensko zelo podobnimi, postopkovno in vsebinsko pa zelo različnimi vrstami soglasij in dovoljenj, kot so okoljevarstveno soglasje, naravovarstveno soglasje, vodno soglasje, predhodni postopki, celovita presoja vplivov na okolje, presoja vplivov na okolje, okoljsko poročilo, poročilo o vplivih na okolje, SEVESO dovoljenje, IED dovoljenje, dovoljenja po 82. členu, vodno dovoljenje, itd.

Govora bo tudi o izpolnjevanju okoljevarstvenih zahtev v vlogah za kohezijska in ostala evropska sredstva.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN

Seminar je namenjen investitorjem, projektantom, pripravljalcem dokumentacij oz. vlog za navedene postopke, upravnim delavcem v postopkih, ki vključujejo okoljevarstveno soglašanje/dovoljevanje ter občinskim službam, ki delujejo na področju investicij in urejanju prostora.

PET KORISTI ZA UDELEŽENCE

 • Lažje načrtovanje investicijskega ciklusa
 • Jasen in kompakten pregled vseh možnih okoljevarstvenih postopkov
 • Spoznavanje vseh deležnikov v navedenih postopkih
 • Praktični vidiki priprave dokumentacij in sodelovanja v postopkih
 • Napoved prihajajočih sprememb področne zakonodaje (gradbeni zakon, zakon o urejanju prostora, zakon o varstvu okolje)

PROGRAM

9.00 – 10.30
predava: Margita Žaberl
 • Pregled postopkov okoljevarstvenih soglasij
 • Predhodni postopek in okoljevarstveno soglasje
 • Ostala soglasja
 • Napovedane spremembe področne zakonodaje
10.30 – 11.00
Odmor s pogostitvijo
11.00 – 12.30
predava: Jorg Hodalič
 • Pregled postopkov okoljevarstvenih dovoljenj
 • Okoljevarstvene zahteve vloga za kohezijska in ostala evropska sredstva
 • Primeri iz prakse

KDO BO Z VAMI

Margita Žaberl

Margita Žaberl, univ. dipl. biol., je diplomirala leta 2000 na Biotehniški fakulteti na Oddelku za biologijo. Od takrat naprej se profesionalno ukvarja s področjem varstva okolja, konkretneje s presojami vplivov na okolje in pripravo dokumentacije za različne tipe okoljevarstvenih soglasij/dovoljenj. Kot vodja projekta priprave okoljskega dela dokumentacije sodeluje pri številnih zahtevnih projektih tako za objekte državnega pomena kot tudi druge okoljsko zahtevne posege.
Pozna zakonodajo in upravne postopke na področju varstva okolja in prostorskega načrtovanja.
Dolgoletne izkušnje na tem področju se odražajo v njenem širokem vpogledu v zakonodajne zahteve in številnih primerih iz prakse.

Jorg Hodalič

Mag. Jorg Hodalič, univ. dipl. biol., je diplomiral na oddelku za biologijo 1978, magistriral pa ravno tam 1989. Njegove kvalifikacije so 39 delovnih let na področju varstva okolja, še posebej na področju odvajanja in čiščenja odpadnih vod ter zaščite vodnih virov in komunalnih dejavnosti, v zadnjih letih pa predvsem iz področja ravnanja z odpadki, področja t.i IPPC (IED) in ostalih okoljevarstvenih dovoljenj, okoljevarstvenih soglasij, izkušnje iz vseh segmentov varstva okolja (raziskovanje, razvoj, projektiranje, strateško planiranje, vodenje postopkov in investicij, oddaja koncesij itd.); odlično poznavanje okoljevarstvene, prostorske in naravovarstvene zakonodaje teh ključnih “akterjev” na področju varovanja okolja.

Prijava na seminar

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window