Navigacija
Portal TFL

STA novice / Skupni odbor DZ se bo predvidoma prvič sestal v četrtek (dopolnjeno)

torek, 3.7.2018

Ljubljana, 03. julija (STA) - Skupni odbor, ki ga je DZ ustanovil danes, se bo predvidoma prvič sestal v četrtek dopoldne, ko bo obravnaval predlog dopolnitev zakona o zdravniški službi, je za STA povedal njegov predsednik Rudi Medved (LMŠ). Zakon bo nato DZ obravnaval na izredni seji, ki bo po besedah Medveda enkrat naslednji teden.

Skupni odbor, ki ga je DZ danes imenoval skupaj z odborom za zunanje zadeve in odborom za zadeve EU, prevzema naloge vseh preostalih odborov in komisij DZ, ki še niso bili ustanovljeni, po besedah Medveda pa gre za odbor izrazito začasne narave. Ugasnil bo namreč takrat, ko bodo polno formirani vsi odbori in komisije DZ. Po besedah Medveda naj bi se to zgodilo nekje do 20. julija.

Predlog dopolnitev omenjenega zakona je minuli teden na dopisni seji sprejela vlada, ki opravlja tekoče posle, in ga po nujnem postopku poslala v sprejem DZ.

S sprejemom dopolnitev se mudi, saj naj bi odpravile nekatere ovire pri zaposlovanju tujih zdravnikov specialistov v Sloveniji, s čimer naj bi reševali razmere na otroški kardiologiji ljubljanske pediatrične klinike. Po predlogu bo lahko minister za zdravje v izjemnih primerih izdal odločbo, na podlagi katere bodo lahko zdravniki specialisti, ki imajo pridobljeno poklicno kvalifikacijo v tretji državi in imajo posebno strokovno znanje, opravljali zdravstvene storitve v Sloveniji.

Sprejem dopolnitev zakona v DZ naj ne bi bil pod vprašajem. Danes so se namreč predstavniki ministrstva za zdravje že sestali s predstavniki nekaterih poslanskih skupin in jim predstavili predlog zakona, po neuradnih informacijah pa naj bi dobili tudi njihovo podporo.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window