Navigacija

TFL Izobraževanja / Odpoved: redna odpoved - poslovni razlog

ODPOVED: redna odpoved - poslovni razlog

Na webinarju bodo predstavljena delovnopravna pravila in sodna praksa, ki se tičejo redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga.

Vprašanja, ki se jih bomo dotaknili na webinarju:

  • Ali je potrebna sprememba akta o sistemizaciji ali sprejem novega, da delodajalec izkaže poslovni razlog (in zakonitost odpovednega razloga)?
  • Ali je odpoved nezakonita, če delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi in istočasno zaposli drugega delavca za isto delo, a za določen čas?
  • Kakšne možnosti ima delodajalec namesto odpovedi iz poslovnega razloga?
  • Kakšno funkcijo imajo svet delavcev, sindikati in zavod za zaposlovanje pri odpovedi?
  • Ali se presežni delavci odpustijo, če odpuščanja niso predvidena v načrtu finančnega prestrukturiranja?
  • Kako znižanje starostne meje za upokojitev pri starejših delavcih vpliva na odpoved?

KDO BO Z VAMI

dr. Nana Weber

dr. Nana Weber

Želja po vsakodnevnih izzivih, nenehnem nadgrajevanju znanja in dinamičnem delu z ljudmi jo je vodila do študija prava. Ker jo je pritegnilo predvsem civilno in gospodarsko pravo, je nadaljevala z magistrskim študijem civilnega in gospodarskega prava ter doktorskim študijem civilnega prava. V magistrskem in doktorskem delu je obravnavala tudi aktualne teme iz Družinskega zakonika. Največ izkušenj z različnih področij prava je pridobila na različnih stopnjah sodišč, na okrajnem (kazenski oddelek), višjem (civilni in oddelek za alternativno reševanje sporov) ter vrhovnem sodišču (delovno–socialni oddelek). Delo je nadaljevala na Državnem pravobranilstvu in pri odvetniku. Po zadnji zaposlitvi v kabinetu ministra za javno upravo je padla odločitev, da delo opravlja kot samostojna podjetnica. Prepričana je namreč, da lahko na tak način najbolje širi svoje poslanstvo, ki je v pomoči ljudem in skrbi za njihove interese. Delo v odvetništvu je nujna nadgradnja. Pomembno ji je, da se nenehno strokovno izpopolnjuje. Nazadnje je naredila izpita za svetovalko za begunce in mediatorko. Ker si prvenstveno prizadeva za mirno rešitev sporov, je mediatorka v Mediacijskem centru Ljubljana in v Mediacijskem centru Odvetniške zbornice Slovenije. Na eni od višjih ljubljanskih šol predava različne pravne predmete, na redni bazi pa piše strokovne članke iz različnih pravnih področij.

Nakup

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window