Navigacija

TFL Izobraževanja / Odpravnine

ODPRAVNINE

Delodajalec mora izplačati odpravnine pri odpovedi iz poslovnih razlogov ali nesposobnosti, izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi, podane s strani delavca, pri odpovedi s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi pri sebi ali drugem delodajalcu, pri odpovedi zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela, pri odpovedi zaradi stečaja, prisilne likvidacije ali prisilne poravnave, pri poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas in pri upokojitvi.

Na webinarju bodo predstavljena delovnopravna pravila in sodna praksa, ki se tičejo odpravnin, praktični primeri izračunov odpravnin v konkretnih primerih in pravne posledice neizplačila odpravnin.

Vprašanja, ki se jih bomo dotaknili na seminarju:

  • Ali se pri višini odpravnine upošteva nadomestilo plače, ki jo delavec prejema?
  • Ali je delodajalec dolžan izplačati odpravnino, če ga ne zavezuje nobena kolektivna pogodba?
  • Ali lahko delodajalec izplača odpravnino, ki je višja od 10-kratnika osnove, tudi če te možnosti kolektivna pogodba ne določa?
  • Ali lahko kolektivna pogodba določi nižjo višino odpravnine, kot je zakonsko določena?
  • Ali se lahko delavec odpove pravici do odpravnine?

KDO BO Z VAMI

dr. Nana Weber

dr. Nana Weber

Želja po vsakodnevnih izzivih, nenehnem nadgrajevanju znanja in dinamičnem delu z ljudmi jo je vodila do študija prava. Ker jo je pritegnilo predvsem civilno in gospodarsko pravo, je nadaljevala z magistrskim študijem civilnega in gospodarskega prava ter doktorskim študijem civilnega prava. V magistrskem in doktorskem delu je obravnavala tudi aktualne teme iz Družinskega zakonika. Največ izkušenj z različnih področij prava je pridobila na različnih stopnjah sodišč, na okrajnem (kazenski oddelek), višjem (civilni in oddelek za alternativno reševanje sporov) ter vrhovnem sodišču (delovno–socialni oddelek). Delo je nadaljevala na Državnem pravobranilstvu in pri odvetniku. Po zadnji zaposlitvi v kabinetu ministra za javno upravo je padla odločitev, da delo opravlja kot samostojna podjetnica. Prepričana je namreč, da lahko na tak način najbolje širi svoje poslanstvo, ki je v pomoči ljudem in skrbi za njihove interese. Delo v odvetništvu je nujna nadgradnja. Pomembno ji je, da se nenehno strokovno izpopolnjuje. Nazadnje je naredila izpita za svetovalko za begunce in mediatorko. Ker si prvenstveno prizadeva za mirno rešitev sporov, je mediatorka v Mediacijskem centru Ljubljana in v Mediacijskem centru Odvetniške zbornice Slovenije. Na eni od višjih ljubljanskih šol predava različne pravne predmete, na redni bazi pa piše strokovne članke iz različnih pravnih področij.

Nakup

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window