Navigacija

TFL Izobraževanja / Preprosta razlaga Družinskega zakonika - Premoženjska razmerja med zakoncema in zunajzakonskima partnerjema

Preprosta razlaga Družinskega zakonika - Premoženjska razmerja med zakoncema in zunajzakonskima partnerjema

Premoženjska razmerja med zakoncema so v Družinskem zakoniku urejena precej svobodneje kot doslej. Bistvena sprememba je možnost, da zakonca namesto zakonitega premoženjskega režima izbereta svoj premoženjski režim in ga določita v pogodbi o ureditvi premoženjskopravnih razmerij.

Vprašanja, ki se jih bomo dotaknili na seminarju:

  • Na kakšen način lahko zakonca in zunajzakonska partnerja določita vsebino svojega premoženjskega režima?
  • Kakšne omejitve imata pri sklepanju t.i. »predporočnih pogodb?«
  • Kakšna so premoženjska pravila, če »predporočne pogodbe« ni?
  • Ali se lahko zakonca dogovorita, kako bo z otroci v primeru razveze?
  • Katera darila lahko darovalec zahteva nazaj in iz kakšnih razlogov?
  • Kdaj lahko upnik poseže na premoženje enega od zakoncev, če ima drugi dolgove?

KDO BO Z VAMI

dr. Nana Weber

dr. Nana Weber

Želja po vsakodnevnih izzivih, nenehnem nadgrajevanju znanja in dinamičnem delu z ljudmi jo je vodila do študija prava. Ker jo je pritegnilo predvsem civilno in gospodarsko pravo, je nadaljevala z magistrskim študijem civilnega in gospodarskega prava ter doktorskim študijem civilnega prava. V magistrskem in doktorskem delu je obravnavala tudi aktualne teme iz Družinskega zakonika. Največ izkušenj z različnih področij prava je pridobila na različnih stopnjah sodišč, na okrajnem (kazenski oddelek), višjem (civilni in oddelek za alternativno reševanje sporov) ter vrhovnem sodišču (delovno–socialni oddelek). Delo je nadaljevala na Državnem pravobranilstvu in pri odvetniku. Po zadnji zaposlitvi v kabinetu ministra za javno upravo je padla odločitev, da delo opravlja kot samostojna podjetnica. Prepričana je namreč, da lahko na tak način najbolje širi svoje poslanstvo, ki je v pomoči ljudem in skrbi za njihove interese. Delo v odvetništvu je nujna nadgradnja. Pomembno ji je, da se nenehno strokovno izpopolnjuje. Nazadnje je naredila izpita za svetovalko za begunce in mediatorko. Ker si prvenstveno prizadeva za mirno rešitev sporov, je mediatorka v Mediacijskem centru Ljubljana in v Mediacijskem centru Odvetniške zbornice Slovenije. Na eni od višjih ljubljanskih šol predava različne pravne predmete, na redni bazi pa piše strokovne članke iz različnih pravnih področij.

Nakup

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window