Navigacija

TFL Izobraževanja / Odpoved: izredna odpoved, podana s strani delavca

ODPOVED: izredna odpoved, podana s strani delavca

Delavec ima na razpolago osem razlogov, da lahko izredno odpove pogodbo o zaposlitvi. Na webinarju bodo predstavljena delovnopravna pravila in sodna praksa, ki se tičejo izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi s strani delavca.

Vprašanja, ki se jih bomo dotaknili na seminarju:

  • Katera odpoved velja, če isti dan podata odpoved tako delavec kot delodajalec?
  • Ali lahko delavec prekliče odpoved?
  • Glede na to, da delodajalec ne more izpodbijati izredne odpovedi delavca, kakšne so njegove možnosti, če delavec poda fiktivno oziroma neresnično odpoved?
  • Delavec lahko poda izredno odpoved, če delodajalec dva meseca ni izplačal plače – ali je odpoved zakonita, tudi če delodajalec po poteku roka za plačilo izplača plačo?
  • Ali je delodajalec v primerih, zaradi katerih lahko delavec poda izredno odpoved, tudi kazensko odgovoren?

KDO BO Z VAMI

dr. Nana Weber

dr. Nana Weber

Želja po vsakodnevnih izzivih, nenehnem nadgrajevanju znanja in dinamičnem delu z ljudmi jo je vodila do študija prava. Ker jo je pritegnilo predvsem civilno in gospodarsko pravo, je nadaljevala z magistrskim študijem civilnega in gospodarskega prava ter doktorskim študijem civilnega prava. V magistrskem in doktorskem delu je obravnavala tudi aktualne teme iz Družinskega zakonika. Največ izkušenj z različnih področij prava je pridobila na različnih stopnjah sodišč, na okrajnem (kazenski oddelek), višjem (civilni in oddelek za alternativno reševanje sporov) ter vrhovnem sodišču (delovno–socialni oddelek). Delo je nadaljevala na Državnem pravobranilstvu in pri odvetniku. Po zadnji zaposlitvi v kabinetu ministra za javno upravo je padla odločitev, da delo opravlja kot samostojna podjetnica. Prepričana je namreč, da lahko na tak način najbolje širi svoje poslanstvo, ki je v pomoči ljudem in skrbi za njihove interese. Delo v odvetništvu je nujna nadgradnja. Pomembno ji je, da se nenehno strokovno izpopolnjuje. Nazadnje je naredila izpita za svetovalko za begunce in mediatorko. Ker si prvenstveno prizadeva za mirno rešitev sporov, je mediatorka v Mediacijskem centru Ljubljana in v Mediacijskem centru Odvetniške zbornice Slovenije. Na eni od višjih ljubljanskih šol predava različne pravne predmete, na redni bazi pa piše strokovne članke iz različnih pravnih področij.

Nakup

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window