Navigacija

TFL Izobraževanja / Potni stroški

POTNI STROŠKI

Na webinarju bodo predstavljena delovnopravna pravila in sodna praksa, ki se tičejo potnih stroškov. Prav tako se bomo lotili tudi uporabe službenih vozil za službene in zasebne namene. V praksi se lahko zgodi, da delavci zlorabljajo pravico do potnih stroškov tako, da se delodajalcu sporočijo kraj, v katerem ne bivajo, delodajalec pa izplačuje višje potne stroške, kot bi jih sicer moral. Na webinarju bodo predstavljene možnosti, kako lahko delodajalec ugotavlja tovrstne zlorabe in kako lahko po ugotovljeni kršitvi postopa.

Vprašanja, ki se jih bomo dotaknili na seminarju:

  • Ali lahko delodajalec plačuje potne stroške v gotovini na roke delavcu?
  • Kakšni dogovori v kolektivnih pogodbah so dopustni glede potnih stroškov?
  • Ali se Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja lahko uporablja tudi v zasebnem sektorju?
  • Kako se določa neobdavčen znesek kilometrine in kako je davčno obravnavana cestnina?
  • Kako se obračuna dnevnica za službeno pot v tujini, ko je pot opravljena na ozemlju dveh ali več držav?
  • Kako se obračunavajo potni stroški, če ima delavec v pogodbi o zaposlitvi navedeni dve delovni mesti, ki sta krajevno oddaljeni, delavec pa v istem delovnem dnevu opravlja delo na obeh delovnih mestih?

KDO BO Z VAMI

dr. Nana Weber

dr. Nana Weber

Želja po vsakodnevnih izzivih, nenehnem nadgrajevanju znanja in dinamičnem delu z ljudmi jo je vodila do študija prava. Ker jo je pritegnilo predvsem civilno in gospodarsko pravo, je nadaljevala z magistrskim študijem civilnega in gospodarskega prava ter doktorskim študijem civilnega prava. V magistrskem in doktorskem delu je obravnavala tudi aktualne teme iz Družinskega zakonika. Največ izkušenj z različnih področij prava je pridobila na različnih stopnjah sodišč, na okrajnem (kazenski oddelek), višjem (civilni in oddelek za alternativno reševanje sporov) ter vrhovnem sodišču (delovno–socialni oddelek). Delo je nadaljevala na Državnem pravobranilstvu in pri odvetniku. Po zadnji zaposlitvi v kabinetu ministra za javno upravo je padla odločitev, da delo opravlja kot samostojna podjetnica. Prepričana je namreč, da lahko na tak način najbolje širi svoje poslanstvo, ki je v pomoči ljudem in skrbi za njihove interese. Delo v odvetništvu je nujna nadgradnja. Pomembno ji je, da se nenehno strokovno izpopolnjuje. Nazadnje je naredila izpita za svetovalko za begunce in mediatorko. Ker si prvenstveno prizadeva za mirno rešitev sporov, je mediatorka v Mediacijskem centru Ljubljana in v Mediacijskem centru Odvetniške zbornice Slovenije. Na eni od višjih ljubljanskih šol predava različne pravne predmete, na redni bazi pa piše strokovne članke iz različnih pravnih področij.

Nakup

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window