Navigacija

Enostaven dostop do portala - izberite svoj paket!

Še ne veste, kateri paket je pravi za vas? Primerjajte pakete
Ste že izbrali svoj paket? Nakup

TEMA DNEVA - 16.10.2017

Razbremenitev stroškov dela

GZS in ZSSS sta pod novim vodstvom začeli skupni nastop na področjih, kjer so njihova stališča enotna. Tako sedaj skupaj vladi predlagata, naj v predlog novele zakona o dohodnini, ki je v parlamentarnem postopku, vključi predlog za razbremenitev regresa in 13. plače. Država po njihovem pri tem ne bi nič izgubila, bi pa imela prek večje potrošnje in višjega DDV pozitiven učinek v proračunu. Zdaj naj bi bil pravi čas za to, saj bodo naslednjič takšne spremembe možne verjetno šele leta 2020. Ministrstvo za finance o omenjenem predlogu meni, da bi bilo treba počakati na analizo učinkov ukrepov, ki so se na tem področju začeli uporabljati z letošnjim letom. "Na podlagi tega lahko preučimo pobudo," so ocenili.

Arhiv Brezplačna prijava na Lex-Novice

TEMA TEDNA - 10.10.2017

Popravki odbitka vstopnega DDV

Davčni zavezanci se pri nabavi nepremičnin velikokrat srečujejo s problemom odbitka vstopnega DDV. Ob tem se jim zastavlja veliko vprašanj. Zaradi tega vam bomo v nadaljevanju predstavili nekatere primere tovrstnih nabav in posledic teh nabav.

Arhiv Brezplačna prijava na TFL Glasnik

PRAVNI ČLANEK - 10.10.2017

Novi Zakon o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami (ZOPOPP)

Jasna Murgel Jasna Murgel, doktorica pravnih znanosti, poslanka Državnega zbora RS

Državni zbor je 16. julija sprejel ZOPOPP. Zakon so predlagali poslanci skoraj vseh poslanskih skupin in s prvopodpisano poslanko dr. Jasno Murgel.
Prva leta otrokovega življenja so usodnega pomena za njegov nadaljnji razvoj, tako za biološki, telesni, kognitivni in socialni, kot tudi za razvoj osebnosti. Izsledki raziskav enoznačno kažejo na izjemen pomen tega zgodnjega obdobja za otrokovo kakovost življenja.

Arhiv

SEMINARNIK

Seminarnik

REVIJE

OGLAS

Tax-Fin-Lex je spletni servis z dokumenti iz davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja. Trije celoviti, vsebinsko zaokroženi podsistemi podatkov v enem sistemu, z med seboj povezanimi dokumenti, kjer v trenutku najdete ažurno informacijo z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja.

Več...

Želite preizkusiti, kako portal TFL deluje?

Preizkusite brezplačno

KONTAKT

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Dunajska cesta 20
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

Oglejte si video

CERTIFIKATI POSLOVNE ODLIČNOSTI

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window