Navigacija

Enostaven dostop do portala - izberite svoj paket!

Še ne veste, kateri paket je pravi za vas? Primerjajte pakete
Ste že izbrali svoj paket? Nakup

TEMA DNEVA - 22.11.2017

Veto državnega sveta na financiranje občin

Državni svetniki so na predlog interesne skupine lokalnih interesov s 26 glasovi za in enim proti izglasovali odložilni veto na spremembe zakona o financiranju občin, s 27 glasovi za in nobenim proti pa veto na zakon o izvrševanju proračunov za leti 2018 in 2019. Menijo, da zakona neprimerno urejata financiranje občin oziroma sta zanje škodljiva. Po besedah predsednika interesne skupine DS Milana Ozimiča se zdaj uzakonja praksa, ki so ji občine vseskozi nasprotovale. Višino povprečnine bo namreč na predlog vlade določil DZ. Ravno povprečnina je problematična pri zakonu o izvrševanju proračunov. V občinskih združenjih s predlagano višino niso zadovoljni in tudi državni svetniki menijo, da ni ustrezna.

Arhiv Brezplačna prijava na Lex-Novice

TEMA TEDNA - 21.11.2017

Igrice FURS-a z DDV

Obračunavanje DDV je obveznost vseh oseb, ki v skladu z definicijo 5. člena ZDDV-1 štejejo za davčne zavezance zaradi opravljanja ekonomske dejavnosti. Izjema je v zakonu določena le za tiste zavezance, ki v obdobju zadnjih 12 mesecev niso presegli oziroma ni verjetno, da bodo presegli 50.000 evrov obdavčljivega prometa (t. i. prometa iz 7. odst. 94. člena ZDDV-1).

Arhiv Brezplačna prijava na TFL Glasnik

PRAVNI ČLANEK - 21.11.2017

Odgovornost dediča za zapustnikove dolgove

Nana Weber Nana Weber, dr. pravnih znanosti, odvetnica v Ljubljani

V praksi niso redki primeri, ko zapuščinsko sodišče ugotovi, da po podatkih iz smrtovnice pokojnik ni zapustil premoženja, in odloči, da se zapuščinska obravnava ne opravi. Velikokrat se pozneje najde neko premoženje, kar povzroča težave predvsem dedičem, ki v tem primeru odgovarjajo za dolgove zapustnika. Avtorica obravnava navedeno problematiko in predlaga ustrezne rešitve.

Arhiv

SEMINARNIK

Seminarnik

REVIJE

OGLAS

Tax-Fin-Lex je spletni servis z dokumenti iz davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja. Trije celoviti, vsebinsko zaokroženi podsistemi podatkov v enem sistemu, z med seboj povezanimi dokumenti, kjer v trenutku najdete ažurno informacijo z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja.

Več...

Želite preizkusiti, kako portal TFL deluje?

Preizkusite brezplačno

KONTAKT

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Dunajska cesta 20
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

Oglejte si video

CERTIFIKATI POSLOVNE ODLIČNOSTI

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window