Navigacija

Vsebine na portalu Tax-Fin-Lex

Enostaven dostop do portala - izberite svoj paket!

Še ne veste, kateri paket je pravi za vas? Primerjajte pakete
Ste že izbrali svoj paket? Nakup

TEMA DNEVA - 23.2.2018

Zakonska opredelitev turističnega paketa

Vlada je na seji sprejela predlog novele zakona o varstvu potrošnikov, s katerim med drugim na novo opredeljuje turistični paket. Nova definicija bo vključevala tudi kombinacijo potovalnih storitev po izbiri potrošnika. Ker se lahko turistični paketi kombinirajo na različne načine, se kot turistični paket obravnava vse kombinacije potovalnih storitev, ki imajo lastnosti, ki jih potrošniki običajno povezujejo s turističnimi paketi. Pri tem ni pomembno, ali je turistični paket sestavljen vnaprej ali pa je sestavljen po izbiri potrošnika, so pojasnili na gospodarskem ministrstvu. Zakon sicer tudi širi področja uporabe zakona na osebe, ki niso potrošniki v smislu obstoječe definicije potrošnika.

Arhiv Brezplačna prijava na Lex-Novice

TEMA TEDNA - 20.2.2018

Zadovoljstvo ni dovolj za uspeh

Neposredno ne moremo trditi, da bo oseba, ki je bolj zadovoljna, tudi bolj produktivna, saj je produktivnost odvisna tudi od drugih dejavnikov, a zaradi večjega zadovoljstva morda ne bo iskala razlogov za odhod iz organizacije.

Arhiv Brezplačna prijava na TFL Glasnik

PRAVNI ČLANEK - 20.2.2018

Neposredni učinek prepovedi diskriminacije na podlagi starosti v zasebnopravnih sporih

LexLocalis Saša Sever, vir: M. Žgur, N. Kogovšek Šalamon & B. Koritnik (ur.): Izzivi ustavnega prava v 21. stoletju: liber amicorum Ciril Ribičič, junij 2017, Inštitut za lokalno samoupravo in javna naročila Maribor (lex localis)

Listina Evropske unije o temeljnih pravicah je akt primarnega prava EU. Čeprav na podlagi prvega odstavka 51. člena posamezniki lahko uveljavljajo temeljne pravice zoper EU ali njene države članice, se ob razlaganju Listine z vidika splošnega načela prepovedi diskriminacije na podlagi starosti prvi odstavek njenega 21. člena uporablja v zasebnopravnih sporih.

Arhiv

SEMINARNIK

Seminarnik

REVIJE

OGLAS

Tax-Fin-Lex je spletni servis z dokumenti iz davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja. Trije celoviti, vsebinsko zaokroženi podsistemi podatkov v enem sistemu, z med seboj povezanimi dokumenti, kjer v trenutku najdete ažurno informacijo z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja.

Več...

Želite preizkusiti, kako portal TFL deluje?

Preizkusite brezplačno

KONTAKT

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Dunajska cesta 20
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

Oglejte si video

CERTIFIKATI POSLOVNE ODLIČNOSTI

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window