Navigacija

Enostaven dostop do portala - izberite svoj paket!

Še ne veste, kateri paket je pravi za vas? Primerjajte pakete
Ste že izbrali svoj paket? Nakup

TEMA DNEVA - 20.11.2017

Nova pravila za sodni svet in državno odvetništvo

Z današnjim dnem se začenjata uporabljati zakon o sodnem svetu in zakon o državnem odvetništvu. Državno pravobranilstvo RS postaja Državno odvetništvoSodni svet pa prvič dobiva samostojen predpis, ki sistemsko ureja njegov položaj, pristojnosti in vlogo. Med pomembnimi novimi nalogami zakon Sodnemu svetu nalaga vodenje disciplinskih postopkov zoper sodnike. Zakon o državnem odvetništvu med drugim širi nabor javnih subjektov, ki bodo lahko koristili usluge državnih odvetnikov na sodišču. Zastopali bodo lahko tudi Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, lokalne skupnosti in javna podjetja. Državni odvetniki bodo javni uslužbenci, zaposleni za nedoločen čas.

Arhiv Brezplačna prijava na Lex-Novice

TEMA TEDNA - 14.11.2017

Kriptovalute - kje in po kakšni vrednosti v bilanci stanja (2. del)

V tem prispevku nadaljujemo z dilemami računovodij ob obravnavi kriptovalut. Tako kot v 1. delu prispevka se tudi v tem delu ne bomo ukvarjali s tehničnimi vidiki – tehnologijo veriženja blokov ter načini pridobitve in prodaje kriptovalut. V nadaljevanju prispevka predstavljamo analizo nekaterih gospodarskih kategorij (postavk bilance stanja) z vidika primernosti razvrstitve kriptovalut v katero od njih. Pogledali smo v zbirko Mednarodnih standardov računovodskega poročanja (MSRP) in tudi v Slovenske računovodske standarde (SRS).

Arhiv Brezplačna prijava na TFL Glasnik

PRAVNI ČLANEK - 14.11.2017

Pravno urejanje volitev

Franc Grad dr. Franc Grad

Pravna ureditev volitev je eden najpomembnejših delov pravnega temelja demokratičnega oblikovanja državne oblasti, saj praviloma odločilno vpliva na razdelitev politične moči v državi, pa tudi na delovanje države kot celote. Pravna ureditev volitev se precej razlikuje od države do države, še večje razlike pa so glede dejanskega uresničevanja pravne ureditve. Volilni sistemi se tudi pogosto spreminjajo, kar je navadno posledica spremenjenih političnih okoliščin, redkeje posledica razumske presoje.

Arhiv

SEMINARNIK

Seminarnik

REVIJE

OGLAS

Tax-Fin-Lex je spletni servis z dokumenti iz davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja. Trije celoviti, vsebinsko zaokroženi podsistemi podatkov v enem sistemu, z med seboj povezanimi dokumenti, kjer v trenutku najdete ažurno informacijo z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja.

Več...

Želite preizkusiti, kako portal TFL deluje?

Preizkusite brezplačno

KONTAKT

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Dunajska cesta 20
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

Oglejte si video

CERTIFIKATI POSLOVNE ODLIČNOSTI

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window